Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Σδούκου: Το 2022 υπερκαλύφθηκε ο στόχος της ηλεκτροκίνησης με 7,9%

 

Σδούκου: Το 2022 υπερκαλύφθηκε ο στόχος της ηλεκτροκίνησης με 7,9%

Η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, υποστήριζε προ ημερών, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, πως «το 2022 υπερκαλύψαμε για μία ακόμα χρονιά τον ετήσιο στόχο ταξινομήσεων ηλεκτρικών οχημάτων (BEV-PHEV) που είχε τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) από το 2019. Το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πλησίασε το 7,9% της αγοράς, με τον Δεκέμβριο να καταγράφονται οι περισσότερες ταξινομήσεις σε σύγκριση με όλους τους μήνες του έτους που μας πέρασε, τόσο όσον αφορά το σύνολο (842 BEV & PHEV) όσο και σε ό,τι αφορά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (324 BEV)».

Όπως γράφει η κ. Σδούκου, «από την ημέρα που αναλάβαμε τα ηνία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ηλεκτροκίνηση έχει πλέον εδραιωθεί ως εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης, με τις συνολικές ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων να έχουν φτάσει τις 18.658, ήτοι 15 φορές περισσότερες από εκείνες το 2019. Και τούτο παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις από τη δίδυμη κρίση του Covid-19 και των τιμών της ενέργειας, που είχαν σοβαρό αντίκτυπο στις τιμές και τις παραδόσεις των αυτοκινήτων»

 energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου