Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Τα αναδρομικά των περικοπών στα ειδικά επιδόματα για τους συνταξιούχους 2019-2020 δίνει η ΔΕΗ


Τα αναδρομικά των περικοπών στα ειδικά επιδόματα για τους συνταξιούχους 2019-2020 δίνει η ΔΕΗ

Τα αναδρομικά των περικοπών των ειδικών επιδομάτων για συνταξιούχους, πλέον, εργαζομένους της, οι οποίοι εργάζονταν μεταξύ 1 Ιανουαρίου 2019 και 31 Μαΐου 2020 αποφάσισε να δώσει η διοίκηση της ΔΕΗ, δίνοντας έτσι τέλος σε μια διένεξη που κρατά από το 2021, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.

Διευκρινίζεται ότι η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ αφορά μόνο όσους εκ των νυν συνταξιούχων δεν ήταν τότε “πλαφοναρισμένοι”, όπως λέγεται, δηλαδή οι απολαβές τους δεν ξεπερνούσαν το πλαφόν που είχε τεθεί στην ισχύουσα τότε συλλογική σύμβαση που είχε υπογράψει με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά τους εν ενεργεία εργαζόμενους της ΔΕΗ, τα αναδρομικά έχουν ήδη δοθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις της συλλογικής σύμβασης που υπεγράφη το 2021. Όμως, η τότε διαπραγμάτευση δεν είχε λήξει θετικά σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους που είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί τότε.

Οι πληροφορίες του energypress αναφέρουν ότι τα ποσά θα καταβληθούν εφάπαξ και η πληρωμή αναμένεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι, πιθανότατα τον Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι στην κατεύθυνση αυτή είχαν κινητοποιηθεί η Σύλλογοι Συνταξιούχων εργαζομένων της ΔΕΗ, με την υποστήριξη και της ΓΕΝΟΠ. 

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου