Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Σπάρτακος και ΕΝΩΣΗ: Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά

 


«Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Δευτέρα 1η Μαΐου και στις συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων, τιμώντας την παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το σωματείο και προσθέτει:

«Για μια ακόμα χρονιά, η Πρωτομαγιά βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας. 

Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους δυσβάστακτα βάρη

Μετά από σχεδόν 13 χρόνια κρίσεως, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου, περιορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και κυρίως ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε οι πρωταθλητές στην Ευρώπη.

Στην περιοχή μας η ανεργία κρατά τα σκήπτρα της πρωτιάς, ενώ σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ο πληθυσμός έχει μειωθεί σε ποσοστό 10,3%.

Το αρνητικό αποτύπωμα της απολιγνιτοποίησης είναι πολύ έντονο και οι θέσεις του συνδικάτου για αναθεώρηση του σχεδιασμού, παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και αύξηση του χρόνου μετάβασης ώστε να υπάρξουν αντικειμενικές προοπτικές ανάπτυξης, είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, αυτή την ημέρα μνήμης, Αγώνα και Αλληλεγγύης να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων. 

Πτολεμαΐδα : Κεντρική Πλατεία, ώρα 10:30 πμ

 

 ΕΝΩΣΗ: ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο θα πρέπει να έχουν πάντα στη μνήμη τους, τον μεγάλο αγώνα που δώσανε οι εργάτες του Σικάγου για τα δίκαια αιτήματα  τους ανοίγοντας τον δρόμο της διεκδίκησης:

Για Αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ,Ισότητα, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Βλέπουμε πως χρόνο με το χρόνο αφενός μεν οι αγώνες των εργαζομένων δίνονται στοχευμένα, αφετέρου βιώνουμε την λιτότητα, την φτώχια , την ανεργία και την αδικία. 

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ και να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ!

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη και σταθερή εργασία

Την ανάπτυξη της Περιοχής μας, με συμμετοχή του λιγνίτη για την ενεργειακή ασφάλεια της χωράς.

Την πρόσληψη ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ από ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

   

  Το   Σωματείο   «ΕΝΩΣΗ»   συμμετέχει  στις   εκδηλώσεις   των   Εργατικών   Κέντρων

Κοζάνης –  Πτολεμαΐδας στις κεντρικές πλατείες αντίστοιχα. 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου