Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Το αμερικανικό CVC θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για το 20% με 30% της ΔΕΗ μετά τις εκλογές – Στόχος για την μετοχή τα 12 ευρώ ή 47% άνοδος


Το αμερικανικό CVC θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για το 20% με 30% της ΔΕΗ μετά τις εκλογές – Στόχος για την μετοχή τα 12 ευρώ ή 47% άνοδος

Η νέα εκτίμηση είναι ότι θα καταγράψει η ΔΕΗ άνοδο 47% και από τα 3,11 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία θα φθάσει στα 4,6 δισεκ.
Μετά τις εκλογές, σε βάθος εύλογου χρόνου το αμερικανικό fund CVC με μεγάλη δραστηριότητα στην Ελλάδα, στους κλάδους υγείας (Υγεία), τροφίμων (Vivartia) και Ασφαλιστικών εταιριών (Εθνική Ασφαλιστική) σχεδιάζει να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το 20% με 30% με 32% της ΔΕΗ που σε παρούσες αξίες αποτιμάται 620 εκατ και 1 δισεκ. ευρώ αντίστοιχα.
Η ΔΕΗ περνάει μια περίοδο προσαρμογής και αφομοιώνει όλα τα δυσμενή σενάρια.
Παρά τις ζημιές που εμφάνισε στην οικονομική χρήση 2022 και την μεγάλη επένδυση στην Ρουμανία, η εκτόνωση της ενεργειακής κρίσης… δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες ότι κάτι θα αλλάξει το 2023.
Το CVC το αμερικανικό fund εξετάζει εδώ και πολύ καιρό την προοπτική σοβαρής εισόδου στην ΔΕΗ.
Ωστόσο είναι θέμα πολιτικής απόφασης τι θα πράξει το Υπερταμείο που διαχειρίζεται την ιδιωτική περιουσία του δημοσίου.
Το Υπερταμείο ελέγχει το 34,12% της ΔΕΗ ωστόσο θα μπορούσε να πουλήσει ένα ποσοστό της τάξης του 20% και το υπόλοιπο 10% με 12% να το συγκεντρώσει από την χρηματιστηριακή αγορά το αμερικανικό fund CVC.

H σημερινή χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ διαμορφώνεται στα 3,11 δισεκ. ή 8,15 ευρώ με προοπτική τα 12 ευρώ τιμή που είναι πιθανό να δούμε να εκδηλώνεται το επενδυτικό και στρατηγικό ενδιαφέρον.
Με δεδομένο ότι η ΔΕΗ ως δημόσια επιχείρηση Ηλεκτρισμού δεν μπορεί να περιέλθει εξολοκλήρου σε ιδιώτες επενδυτές, φαίνεται ότι το Υπερταμείο θα διατηρήσει ένα ποσοστό με ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο συνεργαζόμενο με το CVC…

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν προθέσεις, αφού επίσημα το CVC δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΔΕΗ, ωστόσο πηγές στο fund αναφέρουν ότι η ενέργεια είναι στους μελλοντικούς σχεδιασμούς και σε ηγετική εταιρία στον κλάδο.
Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα εάν τελικά υπάρξει επίσημη πρόταση αλλά το σίγουρο είναι ότι σε βάθος 12 μηνών η ΔΕΗ θα βρίσκεται στα 12 ευρώ…
Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν η πρόβλεψη του bankingnews ήταν ότι η μετοχή από τα 9 ευρώ της αύξησης κεφαλαίου θα υποχωρήσει στα 4,80 ευρώ και έφθασε έως τα 4,74 ευρώ.
Η νέα εκτίμηση είναι ότι θα καταγράψει η ΔΕΗ άνοδο 47% και από τα 3,11 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία θα φθάσει στα 4,6 δισεκ. σε βάθος 12 μηνών.

Η ΔΕΗ θα είναι μέρος ενός κυβερνητικού σχεδιασμού προσέλκυσης ξένων επενδύσεων…

Αρχειοθήκη ιστολογίου