Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ekatanalotis για τις τιμές των παρόχων ρεύματος – Οι φθηνότεροι και οι ακριβότεροι


Τι δείχνουν τα στοιχεία του ekatanalotis για τις τιμές των παρόχων ρεύματος – Οι φθηνότεροι και οι ακριβότεροι

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα κόστη των τιμολογίων των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας προκύπτουν από τη δημοσίευση των αναλυτικών στοιχείων στην ιστοσελίδα e katanalotis του υπουργείου ανάπτυξης. Στην λίστα του υπουργείου ανάπτυξης περιλαμβάνονται συνολικά 43 προϊόντα από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και καταγράφονται οι χαμηλότερες αλλά και οι υψηλότερες μηνιαίες χρεώσεις. 

Συνολικά, όπως προαναφέρθηκε, περιλαμβάνονται οι τιμές για 43 προϊόντα εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, με τη χαμηλότερη τιμή για το μηνιαίο τιμολόγιο να είναι στα 34,19 ευρώ και την υψηλότερη να φτάνει στα 81,15 ευρώ. 

Δηλαδή προκύπτει διαφορά τιμής μεταξύ φθηνότερου και ακριβότερου τιμολογίου της τάξης των 46,96 ευρώ το μήνα. 

Σημειώνεται ότι οι τιμές αφορούν στην περίοδο του Απριλίου και έχουν υπολογιστεί στη βάση της μέσης εθνικής κατανάλωσης για το 2022 που είναι βάσει στοιχείων του ΔΕΔΔΗΕ 310,83 KWh/μήνα. Στις τιμές συνυπολογίζεται και το ύψος του παγίου που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μηδενικό ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 5 ευρώ το μήνα. 

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφονται αυξομειώσεις: η μεγαλύτερη μείωση φτάνει το 37,21% ενώ η μεγαλύτερη αύξηση φτάνει το 14,32%. 

Το φθηνότερο κόστος ανά μεγαβατώρα που παρουσιάζεται στις τιμές των παρόχων είναι στα 104 ευρώ η μεγαβατώρα ενώ το ακριβότερο είναι στα 245 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ ως προς τα πάγια το χαμηλότερο είναι το μηδενικό πάγιο και το υψηλότερο φτάνει στα 5 ευρώ ανά μήνα. 

Βάσει της λίστας e katanalotis το φθηνότερο τιμολόγιο που υπάρχει για το μήνα Απρίλιο στην αγορά είναι το τιμολόγιο elpedison economy με μηνιαίο κόστος 34,19 ευρώ, κόστος μεγαβατώρας 110 ευρώ και μηδενικό πάγιο. Το δεύτερο οικονομικότερο τιμολόγιο είναι της Ζeniθ το power home now με κοστος μεγαβατώρας 104 ευρώ, πάγιο 5 ευρώ και μηνιαίο κόστος 37,33 ευρώ. Τρίτο στη λίστα είναι το Protergia Οικιακό Value με κόστος μεγαβατώρας 125 ευρώ, κόστος παγίου 3 ευρώ και μηνιαίο κόστος 41,85 ευρώ.

 

 https://energypress.gr/news/ti-deihnoyn-ta-stoiheia-toy-ekatanalotis-gia-tis-times-ton-parohon-reymatos-oi-fthinoteroi-kai

Αρχειοθήκη ιστολογίου