Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Φάμελλος: Η κυβέρνηση χαρατσώνει τους καταναλωτές για να αυξήσει τα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ

 

Φάμελλος: Η κυβέρνηση χαρατσώνει τους καταναλωτές για να αυξήσει τα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ

«Άλλο ένα χαράτσι στους λογαριασμούς ρεύματος για τους πολίτες και τους παραγωγικούς φορείς της Ελλάδας, επιφυλάσσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγο πριν την εκπνοή της θητείας της», τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης περιβάλλοντος και ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με την αύξηση των τελών χρήσης δικτύου, προσθέτοντας:

«Αυξάνει τις χρεώσεις για τον ΔΕΔΔΗΕ από την 1η Μαΐου στους λογαριασμούς ρεύματος, με δικαιολογία τη μειωμένη κατανάλωση που οδηγεί σε μικρότερα έσοδα για τον Διαχειριστή. Μετά δηλαδή τις συστάσεις για μείωση κατανάλωσης, σειρά έχει το χαράτσωμα των καταναλωτών.

Μοναδικός σκοπός τους είναι η αύξηση των εσόδων του ΔΕΔΔΗΕ παρότι απολαμβάνει ένα υψηλότατο εγγυημένο έσοδο, πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει για ακόμα μία φορά την επιβάρυνση των καταναλωτών, ενώ έχει ξεπουλήσει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ σε ένα αυστραλιανό fund χωρίς καμία τεχνογνωσία και χωρίς υποχρέωση για επενδύσεις. Παράλληλα σχεδιάζει την αύξηση, αντί για τη μείωση, και των ρυθμιζόμενων χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) παρότι προχωράνε οι διασυνδέσεις των νησιών.

Οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν στοιχίσει πάρα πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό και είναι καιρός να πάψουμε να πληρώνουμε τα σπασμένα.

Στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα στείλουν πίσω τον λογαριασμό».

Αρχειοθήκη ιστολογίου