Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Χατζηδάκης: Στα όριά του το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας – Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να μην αυξηθούν τα τιμολόγια

Για πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται συνολικά το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας, έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, λέγοντας ότι το σύστημα βρίσκεται στα όριά του και διατυπώνοντας παράλληλα φόβους για «μπλάκ άουτ» σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Σημείωσε ότι δεν έχουν γίνει, ιστορικά, εκείνα που έπρεπε να γίνουν και ανέφερε ως παράδειγμα τη διασύνδεση της Κρήτης.
Σε ερώτηση για τα τιμολόγια ρεύματος, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να τα αυξήσει, αλλά αντίθετα να εξαντλήσει κάθε περιθώριο και κάθε δυνατότητα για να μην αυξηθούν. Δεν ήταν ωστόσο
κατηγορηματικός για το τι πρόκειται να γίνει, λέγοντας ότι δεν έχει ακόμα πλήρη ενημέρωση και ότι αυτή την ώρα ετοιμάζονται επείγουσες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διάσωση της ΔΕΗ και των εργαζομένων της.
Όσον αφορά την προοπτική περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ο υπουργός τόνισε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορεί να μιλάει κανείς σοβαρά για είσοδο στρατηγικού επενδυτή. «Και ο πλέον νεοφιλελεύθερος, και ο Φρίντμαν να ερχόταν, δεν θα πούλαγε τη ΔΕΗ γιατί δεν θα έβρισκε επενδυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά την κατάσταση στη Χαλκιδική, ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε ότι έως το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της περιοχής, ίσως αρχικά με κάποιες μικροδιακοπές, αλλά με τη γενική εικόνα να είναι καλή.


Αρχειοθήκη ιστολογίου