Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Παραιτήθηκε από τη ΔΕΗ ο Μανόλης Παναγιωτάκης - Παραμένει μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης

Την παραίτησή του υπέβαλε προ ολίγου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. 
Η παραίτηση έγινε δεκτή, ενώ ζητήθηκε από τον κ. Παναγιωτάκη να παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης. Προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη μεταξύ των δυο ανδρών, όπου ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον υπουργό για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. 
Παράλληλα, το ΥΠΕΝ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει τα εξής:
"Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη. Ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση της επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ έθεσε στη διάθεση του Υπουργού την παραίτησή του για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της.
Ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για την μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Τον παρακάλεσε δε να παραμείνει στη θέση του και να χειριστεί όλα τα επείγοντα ζητήματα της επιχείρησης μέχρι να οριστεί κατά τις νόμιμες διαδικασίες ο αντικαταστάτης του.
Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για την στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και την συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ".



 https://energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου