Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Απειλή για την «Πτολεμαΐδα 5» λόγω χαμηλής ρευστότητας της ΔΕΗ

Απειλή για τη συνέχιση της κατασκευής της 5ης μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, είναι ορατή μέσα στον Αύγουστο, λόγω χαμηλής ρευστότητας της ΔΕΗ, που καθυστερεί τις πληρωμές στη ΤΕΡΝΑ, με αποτέλεσμα, να είναι ορατός ο κίνδυνος για «πάγωμα» των εργασιών μέσα στον Αύγουστο, μετά τις άδειες  και συγκεκριμένα μετά τις 19 Αυγούστου.
 Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας Τάσου Τσιλφίδη και τα όσα μετέφερε στο «e-ptolemeos.gr», υπάρχει απειλή στην μονάδα λόγω χαμηλής ρευστότητας της ΔΕΗ. Κάθε χρόνο 9-19 Αυγούστου το έργο σταματάει και παίρνουν τις άδειές τους το προσωπικό των εργολάβων – υποεργολάβων του εργοταξίου. 

Ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν την ΤΕΡΝΑ να έχει προσανατολίζεται να πει στους μεγάλους υπεργολάβους ότι πιθανώς να μην ξεκινήσει εκ νέου το έργο μετά τις 19 Αυγούστου, γιατί έχει καθυστερήσει η εξέλιξη πληρωμών του έργου, κάτι που απειλεί άμεσα τη μονάδα 5 της ΔΕΗ. «Αδυνατεί να συνεχίσει να πληρώνει. Έχει να λαμβάνει πολλά χρήματα από τη ΔΕΗ και αυτή για να συνεχίσει το έργο πρέπει να πληρωθεί. Αυτή ήταν η ενημέρωση που μου έγινε, σαν πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σημειώνοντας πως μετά από την πιθανή εξέλιξη εγείρονται σοβαρές ανησυχίες για τους εργαζόμενους της μονάδα. 
Προσέθεσε, δε, πως η πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, στην περιοχή, εργάζεται στην 5η μονάδα. 
Η κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ εγείρει σοβαρές ανησυχίες μετά και από αυτή την εξέλιξη, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας να πιέσουν όλοι προς αυτή την κατάσταση ώστε να συνεχιστεί το έργο κανονικά.

(e-ptolemeos)

Αρχειοθήκη ιστολογίου