Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Χατζηδάκης: Ξεκινάμε με σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ – Οι έξι ενεργειακές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης

 
Θοδωρής Παναγούλης
Ως πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου ενέργειας και περιβάλλοντος χαρακτρήρισε την εφαρμογή σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ ο νέος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.
Η ΔΕΗ αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα παρά τις προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων της, ανέφερε ο νέος υπουργός υπογραμίζοντας ότι το σχέδιο διάσωσης σκοπεύει καταρχάς να δώσει βιωσιμότητα στην επιχείρηση και ακολούθως μια νέα προοπτική. Όσον αφορά τις υπόλοιπες προτεραιότητες του υπουργείου ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε:

Την ολοκλήρωση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων
Τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις με πρώτες στη σειρά τα ΕΛΠΕ και τη ΔΕΠΑ
Όλα τα διεθνή πρότζεκτ στο φυσικό αέριο που αφορούν τη χώρα μας
Επιτάχυνση των διαδικασιών στην έρευνα υδρογονανρθάκων και την παραχώρηση νέων οικοπέδων
Την ταχύτερη ανάπτυξη του τομέα των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης
Ο κ. Χατζηδάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός σύγχρονου επενδυτικού πλαισίου στον τομέα της ενέργειας και υπογράμμισε ότι η μετριοπαθής και τεχνοκρατική ομάδα που αναλαμβάνει το υπουργείο θα είναι εστιασμένη στο αποτέλεσμα καθώς έρχεται όχι για να γκρεμίσει, αλλά για να χτίσει κρατώντας ότι θετικό έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Τέλος, στον τομέα του περιβάλλοντος, ανήγγειλε την προώθηση σύγχρονης και φιλικής προς το περιβάλλον χωροταξικής πολιτικής. Έφερε επίσης ως παράδειγμα την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με έμφαση στα ΣΔΙΤ, ενώ για το Κτηματολόγιο, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να πατήσουμε γκάζι καθώς αποτελεί εθνική ντροπή το να μην διαθέτουμε Κτηματολόγιο».


 https://energypress.gr/news/hatzidakis-xekiname-me-shedio-diasosis-tis-dei-oi-exi-energeiakes-proteraiotites-tis-neas

Αρχειοθήκη ιστολογίου