Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Αποκαλύψεις από τον Παντελή Καραλευθέρη

O Παντελής Καραλευθέρης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων 

O Παντελής Καραλευθέρης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Ανάρτηση του μέλους του ΔΣ της ΔΕΗ και εκπροσώπου των εργαζομένων, Παντελή Καραλευθέρη, στο facebook με αφορμή τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου για το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων: 
– Αποζημίωση της διαθεσιμότητας των λιγνιτικών μονάδων. 
– Οι προσωπικές δηλώσεις δεν είναι συντεταγμένη συνδικαλιστική δράση. – Ανάγκη για ενιαίο μέτωπο έναντια στα συμφέροντα του φυσικού αερίου 
– Εθνικό ταμείο αποκατάστασης Με χαρά είδα προσφάτως να αναπαράγονται άμεσα από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, προτασεις που κατέθεσα ήδη στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου και της Δυτικής Μακεδονίας. 
Μεταξύ αυτών και η πρόταση που διαμορφώθηκε από καιρό στις υπηρεσίες της Δ.Ε.Η. και σε συζητήσεις στα Δ. Σ. της εταιρείας, να αποζημιώνεται η
διαθεσιμότητα των λιγνιτικών μονάδων, εφόσον αυτές είναι απαραίτητες για την επάρκεια ισχύος στη χώρα. Ανέμενα να έχει γίνει κάποια στιγμή Δ.Σ. στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, για να τις συζητήσουμε διεξοδικά μέσα στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, έτσι ώστε η ομοσπονδία να εκφραστεί στη βάση των διαπαραταξιακών αποφάσεων του Δ.Σ. με ενιαία πρόταση επί όλων των θεμάτων, αλλά δυστυχώς αυτό δεν βλέπω να πραγματοποιείται. Αντ’ αυτού παρατηρώ πως η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εκφράζεται καθημερινώς και αδιαλείπτως,επί παντός επιστητού , διά των προσωπικών δηλώσεων του προέδρου και μόνο, με προφανή τον κίνδυνο ερμηνείας των απόψεων ως προσωπικών, με στόχο την υπερβολική προβολή στα Μ.Μ.Ε.
Σε κάθε περίπτωση και προς ενημέρωση σας παραθέτω απόψεις και προτάσεις που κατέθεσα στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου για– Την διαμόρφωση ενιαίου μετώπου ενάντια στα συμφέροντα του φυσικού αερίου , με στόχο να αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα που προκύπτουν από την υποκατάσταση του λιγνίτη από το φυσικό αέριο όπως -με την μεγάλη αιμορραγία εθνικού συναλλάγματος , – με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την έκκληση μεθανίου , – με την μεγάλη αύξηση της οριακής τιμής – με αντίστοιχη αύξηση όλο των τιμολογίων.
 – Την παράταση της λειτουργίας λιγνιτικών μονάδων με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για μηδενικό Περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
 – Τη δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας των μονάδων ,διότι αυτή είναι η κυρία αιτία της παύσης λειτουργίας τους. 
– Την δυναμική αποκατάσταση του περιβάλλοντος των περιοχών Πτολεμαΐδας και Μεγαλόπολης, η οποία πρέπει να γίνει με δυναμικά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και μόνο. Τα ως τώρα προβαλλόμενα προγράμματα μετάβασης ελάχιστα μπορούν να αντιστοιχηθούν στις ανάγκες ανάπτυξης των περιοχών. 
Την διεκδίκηση του ειδικού τέλους αποκατάστασης των περιοχών αυτών με τη δημιουργία εθνικού ταμείου αποκατάστασης, το οποίο θα πληρώνεται από την λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού, κάνοντας πράξη το αίτημα των περιβαλλοντικών οργανώσεων για την οιονεί περιβαλλοντική αναβάθμιση και ανάπτυξη. 
Πατήστε ΕΔΩ για δείτε το σχετικό βίντεο.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου