Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Ενεργειακή αναβάθμιση για το κτήριο της ΔΕΗ στην 3ης Σεπτεμβρίου

Μπορεί να έχει στα σκαριά το νέο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο στη Μεσογείων, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μέχρι να μετακομίσει οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις της ΔΕΗ δε χρήζουν συντήρησης και αποκατάστασης. Μάλιστα, η διοίκηση της ΔΕΗ προχωράει ένα βήμα παραπέρα, αφού σχεδιάζει την ενεργειακή αναβάθμιση του ιδιόκτητου κτηρίου στην 3ης Σεπτεμβρίου 107, στο κέντρο της Αθήνας.
Ο σχετικός διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η ΔΕΗ έχει ως αντικείμενο την αντικατάσταση των υφιστάμενων εξωτερικών υαλοστασίων με νέα θερμοδιακοπτόμενα υαλοστάσια αλουμινίου, με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση του συγκεκριμένου κτηρίου.

Συγκεκριμένα, θα αποξηλωθούν τα υφιστάμενα εξωτερικά κουφώματα σε όλους τους ορόφους του κτηρίου, καθώς και το υαλοστάσιο εισόδου και θα αντικατασταθούν με νέα, κατάλληλης διατομής ώστε να φέρουν διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες.
Επίσης, το υαλοστάσιο της κεντρικής εισόδου θα αντικατασταθεί με υαλοπέτασμα anti-vandal για λόγους ασφαλείας, ενώ θα αντικατασταθούν και τα υφιστάμενα κιγκλιδώματα στις όψεις του κτηρίου.
Τέλος, το κτήριο θα βαφεί εξωτερικά με ακρυλικό χρώμα, κατόπιν των απαραίτητων τοπικών επισκευών.


Αρχειοθήκη ιστολογίου