Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

SOS ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ προς Μουσουρούλη



Συνάντηση ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ – ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ
Το σωματείο έκρουσε, για μία ακόμα φορά, το καμπανάκι του κινδύνου
Με τον Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, συναντήθηκε το Προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Για μία ακόμα φορά, το σωματείο ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την αναγκαιότητα διατήρησης του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, επισημαίνοντας τους κινδύνους που «γεννά» η απώλειά του από αυτό.
 Κινδύνους όχι μόνο για την ισορροπία του συστήματος αλλά και για την τοπική κοινωνία, τον καταναλωτή και προφανώς και για την ίδια την επιχείρηση.

Έχοντας δημιουργήσει περγαμηνές που αποδεικνύουν ότι το σωματείο μπορεί να έχει εύστοχη και ουσιαστική συμβολή σε μία σειρά πραγμάτων που άπτονται του κεφαλαίου της ενέργειας και δη της ΔΕΗ, τα στελέχη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ έθεσαν το συνδικάτο στη διάθεση των διαδικασιών που θα δρομολογηθούν στο πλαίσιο του Σχεδίου της Δίκαιης Μετάβασης και της κατάρτισης του περιβόητου Master Plan.
Στόχος δεν είναι άλλος από το να διασφαλιστεί μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δίκαιη μετάβαση και να αποτραπεί η ως τώρα διαφαινόμενη ΒΙΑΙΗ απολιγνιτιοποίηση.
Η θέση του συνδικάτου σε ότι έχει να κάνει με τον λιγνίτη και τη λειτουργία των μονάδων βάσης, υπήρξε πάντα αταλάντευτη.
Όπως χθες, έτσι και σήμερα λέμε:
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑΙΗ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΙΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ,
   Σε κάθε διαφορετική περίπτωση, η ανατροπή που επέρχεται φαίνεται πως θα είναι σφοδρή και καταστροφική.
                                                                                          Γραφείο Τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου