Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Οριστικά στη Μεσογείων η νέα έδρα της ΔΕΗ

Ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης το κυριότερο βήμα για τη μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από την οδό Χαλκοκονδύλη στη λεωφόρο Μεσογείων.
Συγκεκριμένα η σύμβαση με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας έχει 50ετή διάρκεια με δικαίωμα 10ετούς παράτασης, ενώ το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ευρώ και θα αναπροσαρμόζεται ανά 5ετία βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή.
Λόγω των δαπανών που θα απαιτηθούν για την ανοικοδόμηση, ανακατασκευή και μετεγκατάσταση των μονάδων του στρατοπέδου, παρέχεται στη ΔΕΗ δικαίωμα μη καταβολής μισθώματος για το πρώτο έτος ενώ για τα επόμενα τέσσερα θα καταβάλλεται το 50%. Μετά τη λύση ή τη λήξη της σύμβασης προβλέπεται ότι το κτιριακό συγκρότημα που θα ανεγερθεί θα περιέλθει στην κυριότητα του εκμισθωτή.
Το ακίνητο "φιλέτο” βρίσκεται δίπλα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη λεωφόρο Μεσογείων 211 και έχει συνολικό εμβαδό 18643 τετραγωνικά μέτρα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΔΕΗ θα προκύψουν σημαντικές εξοικονομήσεις καθώς στα νέα κεντρικά γραφεία θα συστεγαστούν μια σειρά από υπηρεσίες που σήμερα βρίσκονται σκόρπιες σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου.
Στόχος της διοίκησης της ΔΕΗ είναι να δημιουργηθεί ένα βιοκλιματικό, ενεργειακά αποδοτικό κτίριο που θα αποτελέσει ταυτόχρονα τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή, κατά το πρότυπο άλλων εμβληματικών κτιρίων της πόλης. Ταυτόχρονα το νέο κτίριο των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ θα είναι ενεργειακά αποδοτικό, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή για την επιχείρηση ενώ θα στεγάζει και το κεντρικό υποκατάστημα - flagship της εταιρείας.
Οι προεργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και σε πρώτη φάση προβλέπεται να μετεγκατασταθούν τα 22 κτίρια συνολικού εμβαδού 7582 τμ που βρίσκονται στο στρατόπεδο σε συγκεκριμένους χώρους που έχουν επιλεγεί.
Αμέσως μετά θα γίνουν οι κατεδαφίσεις προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου συγκροτήματος, διαδικασία που θα γίνει με την έγκριση και την επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας του στρατού.
Εκτιμάται ότι η μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων που σήμερα βρίσκονται στην οδό Χαλκοκονδύλη στο κέντρο της Αθήνας, στις νέες εγκαταστάσεις της λεωφόρου Μεσογείων θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 3 έως 4 ετών από σήμερα.

(capital.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου