Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Μαύρος: Θα είμαστε οι πρώτοι που θα ανοίξουμε το target model με διμερή συμβόλαια

Στους στόχους περαιτέρω διείσδυσης της ΔΕΗ στην αγορά των ΑΠΕ αναφέρθηκε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Κωνσταντίνος Μαύρος, μιλώντας σε συνέδριο του Economist.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στον όμιλο ΔΕΗ, τόσο η περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των Ανανεώσιμων, όσο και η ψηφιοποίηση του δικτύου αποτελούν πρωταρχικούς στόχους. Η ΔΕΗΑΝ κατέχει μικρό μερίδιο αυτή τη στιγμή, αλλά φιλοδοξεί από το 2,5% να φτάσει σύντομα στο 10%.
"Θεωρούμε ότι έχουμε πλεονεκτική θέση, με 6,2 γιγαβάτ χαρτοφυλάκιο" είπε ο κ. Μαύρος,
αναφερόμενος στο γεγονός ότι η εταιρεία θα έχει συμμετοχή σε όλες τις τεχνολογίες ΑΠΕ, ενώ προτίθεται επίσης να "μπεί" και στα υπεράκτια αιολικά. "Σήμερα λειτουργούμε περί τα 200 μεγαβάτ και έχουμε άλλα 280 υπό κατασκευή, ενώ στόχος είναι να έχουμε φτάσει το 1-1,5 γιγαβάτ μέχρι το 2024, στόχος που είναι εφικτό να αυξηθεί περαιτέρω" όπως τόνισε.
"Θα είμαστε οι πρώτοι που θα ανοίξουμε το target model με διμερή συμβόλαια. Στα τέλη του 2021 θα έχει συναφθεί διμερές συμβόλαιο με τη μητρική ΔΕΗ για το φωτοβολταϊκό στην Μεγαλόπολη. Ο όμιλος θα παίξει μεγάλο ρόλο στο εξής", επισήμανε ο κ. Μαύρος.


Αρχειοθήκη ιστολογίου