Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Εμπρός καλές μου λιγνιτικές μονάδες, σώστε την χώρα από το blackout!!

 
Πριν μια εβδομάδα γράψαμε στο Καφενείο Μεγαλόπολης ότι μπήκε σε πλήρη λειτουργία το λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης επειδή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για την ενεργειακή κάλυψη της χώρας.
Χωρίς να είναι πολύ ψηλά τα φορτία (6.000 – 8.000MW) υπάρχει
σοβαρό πρόβλημα με την ευστάθεια του συστήματος και πλέον στο σύστημα έχουν ενταχθεί 5 λιγνιτικές μονάδες, η 3 και 4 της Μεγαλόπολης , η 1 και 2 του Αγίου Δημητρίου και η Μελίτη, όσες είναι διαθέσιμες αυτή την περίοδο. Εντός είναι όλες οι μονάδες των ιδιωτών , επίσης οι μονάδες ΑΠΕ (Ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταικά) για ακόμη μια φορά μας δείχνουν ότι δεν μπορούν να στηρίξουν το σύστημα όποτε υπάρχουν ανάγκες. Οι πέντε λιγνιτικές μονάδες λειτουργούν εκτάκτως και είναι αυτές που δίνουν την λύση και δεν έχουμε blackout , ενώ έχουμε και πολύ μεγάλες εισαγωγές ρεύματος που φθάνουν και τα 2.000 MW !!
Πλήρης αποτυχία της πολιτικής της απολιγνιτοποίησης και επιβεβαίωση όσων φωνάζουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση στην λειτουργία κάποιων μονάδων, ότι και αν λέει η Κυβέρνηση το σύστημα μας δείχνει ότι αν δεν υπήρχε ο κακός λιγνίτης θα είχαμε ήδη βυθιστεί στο σκοτάδι.
δείτε τις εισαγωγές ρεύματος


δείτε την εξέλιξη του φορτίου


δείτε τις μονάδες που λειτουργούν:

kafeneio-megalopolis.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου