Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Γερμανία προς τράπεζες: Μοναδική ευκαιρία η ενεργειακή μετάβαση - Εκμεταλλευτείτε το τώρα!

 

Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ευρώπης να προσέξει και να ακολουθήσει την μετάβαση σε μια περισσότερο βιώσιμη οικονομία, αναγνωρίζοντας σημαντικές επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες.

“Μεταμορφώνοντας την οικονομία μας προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης βιωσιμότητας, παρουσιάζονται τεράστιες ευκαιρίες. Χρειάζεται να τις αρπάξουμε τώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, μιλώντας στο European Sustainable Finance Summit στην Φρανκφούρτη.

“Τράπεζες, ασφαλιστές και επενδυτές έχουν μια ιδιαίτερη ευθύνη από αυτή την άποψη, και για το λόγο αυτό το μήνυμά μας είναι το εξής: επενδύστε περισσότερο στη βιωσιμότητα και την ουδετερότητα από άνθρακα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να επισημάνει το ισχυρό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το πρώτο πράσινο ομόλογο της Γερμανίας το οποίο εκδόθηκε αρχές Σεπτεμβρίου και υπογραμμίζει την αυξημένη ζήτηση για πράσινα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Να σημειώσουμε ότι μόλις το 2% των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με βάση τα έσοδα μιας εταιρείας, ευθυγραμίζονται με τα κριτήρια φορολογίας της ΕΕ (EU taxonomy criteria) για την κλιματική δράση και την βιωσιμότητα.

“Επενδύσεις χρειάζονται σε όλους τους τομείς, από την ενέργεια και τις μεταφορές μέχρι την κυκλική οικονομία στην διαχείριση του νερού και την αγροτική παραγωγή και μάλιστα εφαρμογή αυτών σε παγκόσμια κλίμακα”, είπε, σχετικά η Svenja Schulze, Υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας.

Τέλος, εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού τομέα, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, τόνισαν την ευκαιρία των ευρωπαϊκών τραπεζών να ηγηθούν παγκοσμίως, πρωτοστατώντας στην χρηματοδότηση της μετάβασης σε μια οικονομία ουδέτερη από άνθρακα, πράγμα που μέχρι στιγμής βέβαια παραμένει ανεπαρκές.

 

 

 https://energypress.gr/news/germania-pros-trapezes-monadiki-eykairia-i-energeiaki-metavasi-ekmetalleyteite-tora

Αρχειοθήκη ιστολογίου