Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Α.Ρ.Κ.Ε. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: "Η επιλογή είναι μία, να αντιδράσουμε δυναμικά"

Δυναμική αντίδραση είναι η μόνη λύση για να αποτρέψουμε το μοιραίο
Η έλευση του υπουργού ενέργειας στην περιοχή μας, δεν αποτέλεσε τίποτε άλλο από μία ακόμα επιβεβαίωση ότι αυτά που έχουν εξαγγείλει για την πορεία της απολιγνητοποίησης και το κλείσιμο των μονάδων, θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και στους χρόνους που έχουν εξαγγείλει.
Ήρθε και έφυγε σαν τον κλέφτη, χωρίς να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των επισκέψεων που θα κάνει αλλά με στόχο να προετοιμάσει τον ερχομό του πρωθυπουργού το επόμενο χρονικό διάστημα.


Η περιοχή και οι φορείς που την εκπροσωπούν δεν έχουν πολλές επιλογές για τον ερχομό του πρωθυπουργού.
Ή όλοι μαζί θα φωνάξουμε ¨ Άβε Καίσαρ οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν ¨και θα περιμένουμε το μοιραίο ή θα αντιδράσουμε δυναμικά έτσι που να αποτρέψουμε ότι μπορούμε έστω κα την τελευταία στιγμή.
Η απάθεια και η μοιρολατρία που βλέπουμε καθημερινά δεν μπορεί να χαρακτηρίζει το λαό αυτής της περιοχής, ένα λαό που έχει δώσει πολλές μάχες στο παρελθόν για ανάλογα ζητήματα και τις κέρδισε.
Η αντίδραση μας θα πρέπει να είναι και απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να κρατάνε χαμηλούς τόνους για όλα αυτά που γίνονται προσπαθώντας να κοιμίσουν τους κατοίκους αυτής της περιοχής και να μην αντιδράσουν, λέγοντάς τους ότι με το σχέδιο που έχει η κυβέρνηση θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα υπάρξει μια διαφορετικού τύπου ανάπτυξη που θα καλύψει το κενό από το κλείσιμο των μονάδων και το σταμάτημα των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στην περιοχή.
Όσοι το υποστηρίζουν αυτό διαψεύδονται καθημερινά και αυτό φαίνεται, για άλλη μια φορά, από το master plan που ανακοίνωσαν.
Οι ευθύνες όλων (και ειδικά αυτών που κατέχουν κυβερνητικές θέσεις) είναι μεγάλες και θα πρέπει επιτέλους να αποδοθούν αλλά και οι υπεύθυνοι να αναφερθούν με τα ονόματα και τις θέσεις που κατέχουν. Αρκετά έμειναν στο απυρόβλητο.
Αν θέλουμε να διασώσουμε έστω ακόμα και μόνο την αξιοπρέπεια μας, δεν μπορεί να μένουμε απαθείς και να παρακολουθούμε τα γεγονότα να τρέχουν.
Η επιλογή είναι μία: να αντιδράσουμε δυναμικά.
Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου