Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

"Καλούμε τους συναδέλφους, να μην παρασυρθούν από τους ντίλερ των μεγαλοδικηγορικών γραφείων"





Ο ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ σε όλη την πορεία του έχει αποδείξει ότι παλεύει με υπευθυνότητα για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αφορούν τα μέλη του, αλλά και στα γενικότερα προβλήματα των συνταξιούχων.

Με αυτή τη στάση του κατάκτησε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των συνταξιούχων και είναι ο μαζικότερος Σύλλογος συνταξιούχων πανελλαδικά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε την απαράδεκτη τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών από τους αντισυνταγματικούς νόμους 4051 και 4093 του 2012. Με την τροπολογία αυτή επιστρέφει στους συνταξιούχους το 35% των αναδρομικών που περιμέναμε αφού νομοθέτησε μόνο για τις κύριες συντάξεις και μάλιστα με το εκβιαστικό δίλημμα ότι με την καταβολή αυτού του πετσοκομμένου ποσού «αποσβέννυνται» (διαγράφονται) οι άλλες αξιώσεις
των συνταξιούχων, «για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα»...

Καλούμε τους συναδέλφους, να δείξουν εμπιστοσύνη στο Σύλλογο. Να μην παρασυρθούν από τους ντίλερ των μεγαλοδικηγορικών γραφείων που για άλλη μια φορά τους προτρέπουν να τρέχουν στα δικαστήρια.

Υπεύθυνα ο Σύλλογος αφού κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργεία, ΕΦΚΑ κλπ), θα εκτιμήσει την κατάσταση και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα ενημερώσει τα μέλη του για τις όποιες ενέργειες κρίνονται απαραίτητες.



Το Γραφείο Τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου