Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Παραμένει σε εκκρεμότητα η συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ στη πλατφόρμα PICASSO

energypress.gr

Παραμένει σε εκκρεμότητα η συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ στη πλατφόρμα PICASSO – Τα προβλήματα και τα επόμενα βήματα

Εν αναμονή των αποφάσεων του ACER για τις αλλαγές που θα γίνουν στην πλατφόρμα PICASSO τελεί ο ΑΔΜΗΕ, διευκρινίζοντας την πρόθεσή του να συμμετάσχει, ωστόσο αφότου λυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. «Η τελική συμμετοχή στο PICASSO θα γίνει, ωστόσο δεν γνωρίζουμε πότε» αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του διαχειριστή.

Σημειώνεται ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει υλοποιήσει την τεχνική προετοιμασία που απαιτείται για την ένταξη του ελληνικού συστήματος στην πλατφόρμα με την επισήμανση των αλλαγών που αναμένεται να γίνουν.

Υπενθυμίζεται, όπως έχει γράψει το energypress (Δείτε εδώ και εδώ), ότι κατά  την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας υπήρξαν μια σειρά προβλήματα με το σημαντικότερο να εντοπίζεται στην διαμόρφωση των τιμών ηλεκτρισμού.

ΠΑΣΥΠ - ΔΕΗ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ


 Άλλο ένα πείραμα της Διοίκησης της ΔΕΗ, υλοποιείται σήμερα…

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, όταν διαπίστωσαν ότι οι καταβαλλόμενες αποδοχές και το Επίδομα Αδείας ήταν πολύ μικρότερες από τις αναμενόμενες.

Χωρίς καμία ουσιαστική εξήγηση και χωρίς τη χορήγηση των αντίστοιχων εκκαθαριστικών σημειωμάτων, όπως ο Ν.4254/2014 ορίζει., οι αρμόδιοι αρκούνται στην αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που απλά εκφράζουν την αμηχανία τους.

Διότι αν σεβόντουσαν πραγματικά τους εργαζόμενους και την εργασία τους, θα είχαν προνοήσει να τους ενημερώσουν εγκαίρως.

     Καλούμε τη Διοίκηση να αναρτήσει άμεσα τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα και να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις διαφορές.

     Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να  διορθωθούν τα όποια λάθη και να αποδοθούν ευθύνες.

            Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους δεν προορίζονται για πειράματα!!!  

 

Γραφείο Τύπου

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Άμεση αποκατάσταση λαθών μισθοδοσίας και εφαρμογή της ΕΣΣΕ

 


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έλαβαν λανθασμένα εξοφλητικά, λόγω σφάλματος στη μισθοδοσία του προσωπικού από την εταιρεία Pricewaterhouse Coopers (PwC), με αποτέλεσμα την αναίτια παρακράτηση μέρους του μισθού και του επιδόματος αδείας.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εξωτερικών συνεργατών, που χωρίς λόγο αποφασίστηκε η εργολαβοποίηση και της μισθοδοσίας της ΔΕΗ, μετά από τόσα χρόνια αψεγάδιαστης λειτουργίας του προγράμματος και τις τεράστιες γνώσεις του εναπομείναντος προσωπικού.
Επίσης, αυτόν το μήνα έγινε η εφαρμογή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ΔΕΔΔΗΕ, μόνo που και σε αυτή την περίπτωση, παρουσιάζονται σφάλματα ως προς το σύνολο των αυξήσεων που θα έπρεπε να πάρουν οι εργαζόμενοι.
Εκτός των παραπάνω παραλείψεων, θα πρέπει να δοθούν άμεσα και τα προβλεπόμενα από την ΣΣΕ επιδόματα σε παλαιούς και νέους συναδέλφους (Τ4Ι, οικογενειακό, επικινδύνου κτλ).
Ελπίζουμε στην γρήγορη αποκατάσταση και την άμεση καταβολή των χρημάτων στους συναδέλφους, προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Η Ε.ΤΕ. ΔΕΗ-ΚΗΕ βρίσκεται πάντα κοντά στους εργαζόμενους, παρακολουθεί τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν και επιδιώκει την άμεση επίλυσή τους.
Αυτό έπραττε και αυτό εξακολουθεί να κάνει.
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Net-billing: Με την ωριαία χονδρεμπορική τιμή η πώληση της πλεονάζουσας παραγωγής


Net-billing: Με την ωριαία χονδρεμπορική τιμή η πώληση της πλεονάζουσας παραγωγής – Και δυνατότητα σύναψης PPA – Μειώνεται στο 51% η συναίνεση για φωτοβολταϊκό σε κοινόχρηστο χώρο

Αρκετά ευέλικτη κρίνουν σε μία πρώτη προσέγγιση εκπρόσωποι του κλάδου των ΑΠΕ την εφαρμογή του net-billing, όπως αυτή προσδιορίζεται από την Υπουργική Απόφαση που έθεσε χθες σε διαβούλευση το ΥΠΕΝ. Κρίσιμο είναι πως, στην περίπτωση των οικιακών αυτοκαταναλωτών, προβλέπεται μία απλή και αυτόματη διαδικασία για την πώληση της πλεονάζουσας παραγωγής, χωρίς την εμπλοκή τους. 

Παράλληλα, το προτεινόμενο πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους αυτοκαταναλωτές για σύναψη PPA για την πλεονάζουσα παραγωγή. Επίσης, αφήνει «χώρο» για μία μεγάλη ποικιλία εμπορικών προγραμμάτων από τους προμηθευτές, στην περίπτωση που θελήσουν να προωθήσουν στο πελατολόγιό τους την αυτοκατανάλωση, μέσω του net-billing. Είναι ενδεικτικό ότι δίνεται η δυνατότητα στους παρόχους να καρπώνονται εκείνοι τη διάθεση της πλεονάζουσας παραγωγής ή να εγγυώνται σταθερή τιμή πώλησης στους πελάτες τους. 

EΔΟΠ - ΔΕΗ: ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

 


Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με την απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει στην ανάθεση της μισθοδοσίας τους σε εξωτερικό συνεργάτη από 1/6/2024!!!

Μετά από χρόνια, απολύτως επιτυχούς λειτουργίας, η Διοίκηση ουσιαστικά καταργεί το αντίστοιχο τμήμα της επιχείρησης και απαξιώνει τους εργαζόμενους σ’ αυτό, αδιαφορώντας για την διαχρονική προσφορά τους.

Για ένα τμήμα που διακρίνεται μέχρι σήμερα, για την εξειδικευμένη γνώση και την αποτελεσματικότητα των υπαλλήλων του, δυστυχώς και αδικαιολόγητα η Διοίκηση συνειδητά το απαξιώνει!!!

Αντί η ΔΕΗ να προβεί στην ενίσχυση του τμήματος, με προσωπικό και εξοπλισμό για να μπορεί να αναλαμβάνει την υποστήριξη και άλλων επιχειρήσεων, εκτός των επιχειρήσεων του Ομίλου ως εξωτερικός συνεργάτης (outsourcing), παρέχοντας τις εξειδικευμένες γνώσεις του με οικονομικό όφελος, επέλεξε….. την συνεργασία με εταιρεία. Τα αποτελέσματα γνωστά:

  • Εργαζόμενοι σήμερα το πρωί διαπίστωσαν ότι δεν έχει πιστωθεί στους Τραπεζικούς τους Λογαριασμούς το Επίδομα Αδείας!!!
  • Εργαζόμενοι, διαπιστώνουν σήμερα λάθη, στον υπολογισμό της καταβαλλόμενης Μισθοδοσίας καθώς και στο επίδομα αδείας!!!
  • Σήμερα, ανοίγει Δρόμος για καταγγελία και προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Κύριοι της Διοίκησης,

  • Άραγε δεν γνωρίζετε ότι η ΔΕΗ δεν είναι το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, αλλά μια μεγάλη επιχείρηση με διαφορετικές ειδικότητες και διάφορα επιδόματα εργαζομένων;
  • Άραγε δεν γνωρίζετε ότι καταβάλλοντας μειωμένες αποδοχές και μειωμένο το επίδομα αδείας, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι συνάδελφοι, γιατί δεν έχουν αναρτηθεί έγκαιρα τα ανάλογα εξοφλητικά όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, δημιουργείτε αβεβαιότητα στο προσωπικό και προβλήματα;;;
  • Άραγε ποιος είναι ο ακριβοπληρωμένος σύμβουλος που εκθέτει τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ;
  • Άραγε ποιος πειραματίζεται και διαταράσσει την εικόνα της ΔΕΗ και την Εργασιακή Ειρήνη που επιτεύχθηκε με την πρόσφατη Σ.Σ.Ε.;

Ως ΕΔΟΠ/ΔΕΗ καλούμε την Διοίκηση της ΔΕΗ όπως επανεξετάσει την πολιτική  της ανάθεσης της μισθοδοσίας σε εξωτερικό συνεργάτη και γενικότερα την λογική outsourcing ως μοναδικό τρόπο λειτουργίας, αγνοώντας την διεθνώς επιτυχημένη μέθοδο της εσωτερικής ανάπτυξης του προσωπικού!!!

Την καλούμε να ενισχύσει το αντίστοιχο τμήμα μισθοδοσίας και να αξιοποιήσει τις ειδικευμένες γνώσεις των συναδέλφων μας, τόσο για τις επιχειρήσεις του ομίλου, αλλά και να αποτελέσει προμηθευτή  υπηρεσιών payroll outsourcing, με τα ανάλογα κέρδη για την επιχείρηση.

Γιατί το ΜΕΛΛΟΝ της ΔΕΗ είναι η ανάπτυξη του προσωπικού σε όλους τους τομείς και ΟΧΙ η λογική της Εργολαβοποίησης με τις γνωστές συνέπειες.

Υ.Γ. Μήπως η μειωμένη καταβολή του Επιδόματος Αδείας και της μηνιαίας μισθοδοσίας ήταν το «bonus» που περιμένουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης λόγω των κερδών της;

 

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ: Μήπως βιάζονται όσοι υποστηρίζουν το «καν’ το όπως η ΔΕΗ»;

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η.
ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αναρωτιόμαστε όλοι: Τί να κάνουν όπως η ΔΕΗ;

Η ΔΕΗ ΑΕ υποτίθεται πως θα ήταν ο ρυθμιστής της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτός που θα φρέναρε την κερδοσκοπία στα τιμολόγια… Αυτό τουλάχιστο υποστήριζαν οι θιασώτες της απελευθέρωσης των αγορών και της ιδιωτικοποίησης!

Αντίθετα, η ΔΕΗ ΑΕ αποδείχθηκε εξίσου αρπαχτικό με τους υπόλοιπους φωστήρες της κερδοσκοπίας των ελεύθερων αγορών και του χρηματιστηρίου ενέργειας…

Ήρθε η σειρά της μισθοδοσίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ για να γίνει παντού ο κακός χαμός, καθώς οι πετυχημένοι μάνατζερ συνεχίζουν το πρότυπο έργο τους κυνηγώντας στόχους και μπόνους!

Μετά την κατάργηση των αργιών της Μ. Παρασκευής, του Μ. Σαββάτου, αλλά και του Αγίου Πνεύματος για τους εργαζόμενους στην Εμπορία, προκειμένου να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματά της! …Ήρθε η σειρά της μισθοδοσίας του προσωπικού:

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Να αποκατασταθεί ΑΜΕΣΑ το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με την μισθοδοσία των εργαζομένων


ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε να βγάζει πλέον την μισθοδοσία των εργαζομένων, είναι προφανές ότι τα έχει κάνει θάλασσα αφήνοντας τους εργαζόμενους πελαγωμένους καθώς δεν μπορούν να βγάλουν άκρη.

Εκτός από το γεγονός ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αδυνατεί να καταλάβει τον λόγο που η Διοίκηση της ΔΕΗ επέλεξε να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία και μάλιστα ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, την μισθοδοσία (την ώρα που η υπηρεσία της τόσα χρόνια κατάφερνε με άψογο τρόπο να φέρνει σε πέρας το δύσκολο αυτό κομμάτι), δε μπορούμε να μην επισημάνουμε και το γεγονός ότι ή με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε μία συνεχή αναστάτωση και ανησυχία.

Με δεδομένη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να παίζει με την μισθοδοσία κανενός εργαζόμενου, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητά να βρεθεί λύση ΑΜΕΣΑ.

Το δικαίωμα ενός εργαζόμενου που έχει δουλέψει σκληρά και αναμένει την πληρωμή του δεν μπορεί να υπόκειται σε πειραματισμούς και να αφήνει εκτεθειμένους εκατοντάδες ανθρώπους.

Απαιτούμε σοβαρότητα και προπάντων απαιτούμε να επικρατήσει ισορροπία με το να αντιμετωπίζονται ΟΛΟΙ ως Ομιλικοί εργαζόμενοι.

Κάθε διαφορετική συνθήκη, είναι αιτία δίκαιης αντίδρασης και διεκδίκησης".

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Στάσσης: Ο μετασχηματισμός της ΔΕΗ σε κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας είναι πλέον γεγονός

energypress.gr

Στάσσης: Ο μετασχηματισμός της ΔΕΗ σε κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας είναι πλέον γεγονός – Απόδειξη τα «ορόσημα» του 2023 – Στα 1,8 δις ευρώ ο στόχος EBITDA για το 2024

Τα «ορόσημα» που αποτυπώνουν τον μετασχηματισμό της ΔΕΗ σε κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας και κρίσιμων υποδομών παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης κατά την σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

Ενδεικτικό είναι ότι σε συνέχεια των αποτελεσμάτων του 2023, η Διοίκηση της ΔΕΗ έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση του στόχου EBTIDA για το 2024 σε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν το 2023 έφτασε τα 1,5 δισ. ευρώ επαναλαμβανόμενα EBTIDA.

Την ίδια στιγμή, για το περσινό έτος, οι επενδύσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ με αύξηση των επενδύσεων στους τομείς των ΑΠΕ και της διανομής, ενώ ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Enel Ρουμανίας.

Επιπρόσθετα, το «πράσινο» χαρτοφυλάκιο του Ομίλου μετράει ήδη 4,6 GW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία, ενώ διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 2,8 GW υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή. Να σημειωθεί ότι με τα ανωτέρω νούμερα έχει εξασφαλιστεί περίπου το 70% της υπολειπόμενης ισχύος που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου του 2026. Να προσθέσουμε ότι η ΔΕΗ «έκλεισε» το 2023 με 1,1 GW νέας ισχύος έργων ΑΠΕ.

Σπάρτακος προς Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας: Το διακύβευμα από το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ είναι σοβαρό και κρίσιμο


Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

Κύριε Περιφερειάρχη,

Τα τελευταία χρόνια, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το πάλαι ποτέ Ενεργειακό της Κέντρο (άξονας Κοζάνης- Πτολεμαΐδας- Φλώρινας), βιώνει με τον πιο σκληρό και άδικο τρόπο τις συνέπειες ενός εγχειρήματος που ξεκίνησε ως «υποχρεωτικό», στο όνομα διαφόρων οδηγιών και Ευρωπαϊκών ρητρών και έφθασε να γίνει χιονοστιβάδα που εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει την ξέφρενη και καταστροφική της πορεία

Η αποεπένδυση έγινε απολιγνιτοποίηση και η απολιγνιτοποίηση έφερε την σημαντική συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ για να φθάσαμε στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

 

Οι κυβερνητικές πολιτικές, διαχρονικά, επικεντρώθηκαν στο εισαγόμενο φυσικό αέριο και στις ασταθείς ΑΠΕ

Η συντριπτική πλειοψηφία μιλά για ένα «προγραμματισμένο έγκλημα»

ΣΥΡΙΖΑ: Αισχροκέρδεια στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με ευθύνη Μητσοτάκη

 

ΣΥΡΙΖΑ: Αισχροκέρδεια στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με ευθύνη Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ προέβη σε ανακοίνωση με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Την ώρα που οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πάρει την ανιούσα, με το κόστος να προμηνύεται δυσβάστακτο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διά του εκπροσώπου της Π. Μαρινάκη, αρκείται είτε στον ρόλο του παρατηρητή των τιμών είτε στις… ευχές ότι οι αυξήσεις δεν θα είναι υπέρογκες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την πλήρη ευθύνη για την αισχροκέρδεια στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Έστω και τώρα, οφείλει να πάρει μέτρα που θα εξασφαλίσουν ότι οι πολίτες δεν θα οδηγηθούν σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για την εκτόξευση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η οποία σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει ή και ξεπερνά το 100%, με την κυβέρνηση και πάλι να παρατηρεί το φαινόμενο χωρίς να παρεμβαίνει.

Σε ό,τι αφορά τη μνήμη του κ. Μαρινάκη, καλό θα ήταν να θυμηθεί ότι από το 1974 ως το 2015 δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πριν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία οδήγησε τη χώρα εκτός μνημονίων και παρέδωσε γεμάτα ταμεία, υπήρξαν διαδοχικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και της ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, που τη χρεοκόπησαν».

Σύμβαση του Άβαξ με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για φωτοβολταϊκό σταθμό 125MW στη Μεγαλόπολη

 

Σύμβαση του Άβαξ με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για φωτοβολταϊκό σταθμό 125MW στη Μεγαλόπολη

Σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 125MW στη Μεγαλόπολη, υπέγραψε ο Όμιλος ΑΒΑΞ με τη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Μ.Α.Ε.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 42,9 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στις θέσεις Καταρραχιά και Τριπόταμο του δήμου Μεγαλόπολης. Το νέο έργο περιλαμβάνει σύνδεση σε υφιστάμενο υπαίθριου τύπου υποσταθμό (Υ/Σ) 33/150kV και επέκταση αυτού με μία νέα πύλη.

Η νέα συμφωνία αποτυπώνει την ισχυρή παρουσία της ΑΒΑΞ σε μεγάλα ενεργειακά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και την πολύ καλή συνεργασία της με τη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, που επισφραγίστηκε με την πρόσφατη επιτυχημένη ολοκλήρωση του φωτοβολταϊκού σταθμού Αγίου Χριστοφόρου δήμου Εορδαίας με ονομαστική ισχύ 64,983MW.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

"Στο ΔΕΔΔΗΕ η εργοδοσία αξιοποιεί όλη την αντεργατική νομοθεσία"

 


Αγωνιστική Συνεργασία ΕΤΕ-ΔΕΗ

"Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 συνέβη ακόμα ένα εργοδοτικό έγκλημα, με αποτέλεσμα τον θάνατο του συναδέλφου μας στον ΔΕΔΔΗΕ, Νίκου Μάνδυλα, κατά τη διάρκεια αποκατάστασης βλάβης στην χαμηλή τάση, στην περιοχή Νησάκι στη Κέρκυρα. Η Αγωνιστική Συνεργασία εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου, αναφέρει η παράταξη της ΕΤΕ-ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της και τονίζει: 

"Το νέο εργοδοτικό έγκλημα προστίθεται στα πάρα πολλά που έχουν πυκνώσει τα τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα τα οποία μόνο τυχαία δεν είναι. Ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2024 καταγράφηκαν 31 θανατηφόρα «εργατικά ατυχήματα», ενώ το 2023 με βάση τα επίσημα στοιχεία είχαμε έναν νεκρό εργαζόμενο κάθε 3 ημέρες.

ΔΕΔΔΗΕ: Αύξηση κερδών και εσόδων για το 2023

energypress.gr

Αύξηση κερδών και εσόδων για τον ΔΕΔΔΗΕ το 2023 - Τι δείχνει η ετήσια έκθεση για ΥΚΩ και επενδύσεις

Αυξημένα έσοδα και καθαρά κέρδη παρουσίασε ο ΔΕΔΔΗΕ το 2023, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση που δημοσίευσε.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα ενισχύθηκαν από 832 εκατ. σε 1,093 δισ. ευρώ με το EBITDA να φτάνει από το 45% το 51%.

Τα καθαρά κέρδη βρέθηκαν στα 140 εκατ. ευρώ από 18 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, με το περιθώριο κέρδους να αυξάνεται από 13,39% σε 14,7%.

Στο ευαίσθητο θέμα του λογαριασμού των ΥΚΩ, οι εισροές ήταν 875 εκατ. και οι εκροές 1,153 δισ. με αποτέλεσμα ένα έλλειμμα της τάξης των 280 εκατ. ευρώ.

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Ένας ακόμη αδόκητος θάνατος τεχνικού του ΔΕΔΔΗΕ στο βωμό του καθήκοντος

 

Με βαθύτατη οδύνη πληροφορηθήκαμε το νέο τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου, την ώρα του καθήκοντος, κατά τη διάρκεια αποκατάστασης βλάβης στη Χαμηλή Τάση, στην περιοχή Νησάκι της Κέρκυρας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο από ηλεκτροπληξία, ενός ακόμη συναδέλφου μας τεχνικού του ΔΕΔΔΗΕ.

Η αιτία του τραγικού δυστυχήματος, που επέφερε το θάνατο ενός έμπειρου τεχνικού, όπως ο συνάδελφος Νίκος Μάνδυλας, οφείλεται στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και στην συνεχή εντατικοποίηση της εργασίας. Τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν συνθήκες υψηλού κινδύνου, καθώς η μειωμένη στελέχωση οδηγεί σε υπερβολική εργασία για τους υπάρχοντες εργαζόμενους, αυξάνοντας σοβαρά την πιθανότητα ατυχημάτων. Η εντατικοποίηση της εργασίας μπορεί να προκαλέσει εξάντληση και έλλειψη συγκέντρωσης, επιδεινώνοντας περαιτέρω την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

ΔΕΗ: Συγχώνευση εταιρειών στη Ρουμανία για πιο αποτελεσματική λειτουργία και καλύτερες υπηρεσίες

energypress.gr

ΔΕΗ: Συγχώνευση εταιρειών στη Ρουμανία για πιο αποτελεσματική λειτουργία και καλύτερες υπηρεσίες

Την απλούστευση της οργανωτικής δομής των εταιρειών του Ομίλου ΔΕΗ στη Ρουμανία αποφάσισαν τα αρμόδια όργανα των εταιρειών με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση, τη μεγαλύτερη ευελιξία και την  ταχύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες.

Συγκεκριμένα, στη δραστηριότητα της προμήθειας, οι δύο διαφορετικές εταιρείες συγχωνεύονται σε μία, που θα ονομάζεται PPC Energie. Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης την 31η Δεκεμβρίου 2024

Αντίστοιχα, στη δραστηριότητα της διανομής, οι τρεις διαφορετικές εταιρείες συγχωνεύονται σε μία, που θα ονομάζεται Rețele Electrice Romania. Η διαδικασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τις 30 Νοεμβρίου 2024.

Σκυλακάκης: Υπερβολικά τα περί 20% αυξήσεων στα τιμολόγια τον Ιούλιο - Η Πτολεμαΐδα 5 δεν πιστεύω να λειτουργήσει με φυσικό αέριο

 energypress.gr

Σκυλακάκης: Υπερβολικά τα περί 20% αυξήσεων στα τιμολόγια τον Ιούλιο - Κάποιοι παρόχοι θα την απορροφήσουν

«Υπερβολικές» χαρακτήρισε ο Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης τις εκτιμήσεις για αυξήσεις 20% – 23% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιούλιο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δυστυχώς έχουμε αυτή την περίοδο μπλακ ντάουν στα Βαλκάνια που επηρέασε τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, σημείωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Κάποιοι παρόχοι θα απορροφήσουν την αύξηση του Ιουνίου, τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας. Ο ίδιος σημείωσε πως αυτήν την περίοδο παρατηρείται «αδράνεια σημαντική» σε σχέση με κινήσεις καταναλωτών για αλλαγή στο χρώμα του τιμολογίου.

Επηρεαζόμαστε από τις τιμές φυσικού αερίου, τόνισε ο κ. Σκυλακάκης. Είχαμε μεγάλη πτώση τιμών όταν έπεσε η ζήτηση τον Απρίλιο, σημείωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως είχαμε τη μισή ζήτηση σε σχέση με τη σημερινή. Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως πέφτει η απόδοση των φωτοβολταϊκών με καύσωνες και ότι η αφρικανική σκόνη μας διαλύει.

Ανακοίνωσαν το κλείσιμο της 4ης Μονάδας της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και τώρα την ενεργοποιούν για να καλύψουν τη ζήτηση σε ρεύμα!

 

www.kalimera-arkadia.gr

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, 4 λιγνιτικές Μονάδες υποστηρίζουν την ηλεκτροπαραγωγή σήμερα. Ο λόγος για για τις μονά η Πτολεμαίδα 5, Μελίτη, Αγ. Δημήτριος 3 και Μεγαλόπολη 4.

Ουσιαστικά, χρησιμοποιείται η 4η Μονάδα της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, σε αυτή την έκτακτη περίπτωση, την ίδια στιγμή που πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε οτι θα κλείσει στο τέλος του 2024!

Το μέλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Τάκης Καμπισιούλης αναφέρει...

"4 λιγνιτικές Μονάδες υποστηρίζουν την ηλεκτροπαραγωγή σήμερα η Πτολεμαίδα 5 ,η Μελίτη ,ο Αγ.Δημήτριος 3 και η Μεγαλόπολη 4
Μετά την μίνι ενεργειακή κρίση στα νοτιοδυτικά Βαλκάνια ,ο ΑΔΜΗΕ κατάφερε και μπράβο την εξισορρόπηση του συστήματος .
Η αναγκαιότητα του Λιγνίτη ως το καύσιμο που εγγυάται την ενεργειακή ασφάλεια της Χώρας είναι και πάλι επίκαιρη όσο ποτέ .
Η Διοίκηση που θέλει να αποσύρει τις λιγνιτικές μονάδες και η Κυβέρνηση που πρέπει να εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια ,πρέπει να αλλάξουν σκέψεις και κατεύθυνση όσο το δυνατό γρηγορότερα
Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο έπακρον και κατάφεραν να βάλουν ξανά τη μονάδα 4 σε λειτουργία μετά από 6 μήνες".

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Βαρύ πένθος για την οικογένεια της Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ


Η οικογένεια των τεχνικών και όλοι οι εργαζόμενοι θρηνούν για μια  ακόμη ανθρώπινη ζωή. Πρόκειται για τον έμπειρο τεχνικό  Νίκο Μάνδυλα που εργαζόταν στην Περιοχή της Κέρκυρας ο οποίος από τις πρώτες ενδείξεις υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών στην περιοχή του Νησακίου. Η νέα απώλεια, ανεβάζει κι άλλο τον αριθμό των εργατικών δυστυχημάτων και τον μακρύ  κατάλογο του πένθους από εργαζόμενους  που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Είναι γνωστό σε όλους, ότι  η έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας με 12ωρα και 16ωρα, πολλές φορές χωρίς τις αναγκαίες αναπαύσεις, είναι οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα.

Η συνεχής εργολαβοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών της εταιρείας δεν αποδίδει σε καμία περίπτωση τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η Ένωση Τεχνικών, και τώρα και στο παρελθόν, πιέζει ασφυκτικά όλες τις Διοικήσεις της εταιρείας προς την κατεύθυνση των άμεσων και συνεχών προσλήψεων, ειδικευμένου τακτικού τεχνικού προσωπικού. Αν και έγιναν προσλήψεις τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύεται ότι  είναι σταγόνα στον ωκεανό, εάν υπολογιστεί το μεγάλο χρονικό διάστημα που λόγω μνημονίων δεν προσλάμβαναν προσωπικό καθώς και το τεράστιο κύμα συνταξιοδοτήσεων.

Ρεύμα: “Καίνε” οι τιμές χονδρικής


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ 
- www.energymag.gr

Λύση για τους καταναλωτές σε περίπτωση που οι τιμές παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα είναι να στραφούν σε επιλογές πέραν των πράσινων τιμολογίων, δηλαδή σε μπλε ή σε κίτρινα. Αγγίζει τα 100 ευρώ/MWh ο μέσος όρος της τιμής ρεύματος στην Αγορά Επόμενης Μέρας, κάτι που παραπέμπει σε νέες αυξήσεις στα “πράσινα” τιμολόγια που αναμένονται για τον Ιούλιο, καθώς οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά, που είναι ένας από τους παράγοντες διαμόρφωσης της τιμής λιανικής, στα, εν λόγω τύπο, τιμολόγια, είναι ανεβασμένες κατά 20% σε σχέση με τον μήνα που προηγήθηκε, όπου βρέθηκαν στα 90 ευρώ/MWh.  Να σημειωθεί ότι σε αυτήν την εικόνα οδήγησε το ότι για πολλές μέρες του Ιουνίου οι τιμές στην Αγορά Επόμενης Μέρας ήταν άνω των 100 ευρώ/MWh.

ΕΣΠΕΝ: Ζητάει νέα διαβούλευση για τη μεθοδολογία απαιτούμενου εσόδου του ΔΕΔΔΗΕ

 


Με την παρούσα επιστολή, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ) επιθυμεί να τοποθετηθεί αναφορικά με την προτεινόμενη αναθεώρηση της μεθοδολογίας υπολογισμού του Επιτρεπόμενου και Απαιτούμενου Εσόδου του Διαχειριστή του ΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της σχετικής Δημόσιας Διαβούλευσης.

Κατ’ αρχάς, θα θέλαμε να σημειώσουμε αφενός ότι το χρονικό διάστημα για την εξέταση του υπό διαβούλευση θέματος και την τοποθέτηση των ενδιαφερομένων είναι ιδιαιτέρως περιορισμένο, και αφετέρου ότι το σκεπτικό της προτεινόμενης αναθεώρησης, ιδίως όσον αφορά την απαλοιφή συγκεκριμένων προβλέψεων της Απόφασης ΡΑΕ 1431/2020 για την παροχή κινήτρων αποδοτικότητας στον Διαχειριστή, δεν καθίσταται σαφές από τα υπό διαβούλευση κείμενα.

Τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία εν ώρα εργασίας

www.financialreport.gr


Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη, στην Κέρκυρα, όπου εργαζόμενος έχασε τη ζωή του, αφού υπέστη ηλεκτροπληξία. Ειδικότερα, τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών στην περιοχή του Νησακίου.

Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το ΑΤ Κέρκυρας.

Σημειώνεται ότι ο τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Μάνδυλας, υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών την Τρίτη 25 Ιουνίου σε περιοχή της Κέρκυρας και λίγο αργότερα κατέληξε.

Ο άτυχος εργαζόμενος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, δεν κατέστη δυνατό και έχασε τη μάχη με τον θάνατο.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

H οικογένεια του ΔΕΔΔΗΕ θρηνεί την απώλεια εργαζομένου της που έχασε τη ζωή του σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου κατά τη διάρκεια αποκατάστασης βλάβης στη Χαμηλή Τάση στην περιοχή Νησάκι στην Κέρκυρα. Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Η εταιρία έχει προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπής για τη Διερεύνηση του δυστυχήματος.


.

Ρεκόρ αρνητικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας


ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΑΝΤΗ
  - www.energymag.gr

Οι χονδρικές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας στις περισσότερες από τις κύριες οικονομίες της Ευρώπης παρουσίασαν μηδενικές ή αρνητικές τιμές για ρεκόρ ωρών τους πρώτους πέντε μήνες αυτού του έτους κατά τις ώρες χαμηλής ζήτησης.

Η ψαλίδα μεταξύ ζήτησης και προσφοράς ηλεκτρικής ενέργειας άνοιξε αρκετά , με αποτέλεσμα η Ευρώπη να καταγράψει ρεκόρ ωρών αρνητικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η παραγωγή ηλιακής ενέργειας αυξάνεται, ενδεχομένως συμβάλλοντας στη μετατόπιση των επενδύσεων σε απαραίτητες λύσεις αποθήκευσης.

Στα 2,4 δισ. ευρώ έφτασαν πέρυσι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών ρεύματος

 

Στα 2,4 δισ. ευρώ έφτασαν πέρυσι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών ρεύματος - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ

Ένα υψηλό ποσό της τάξης των 2,4 δισ. ευρώ όφειλαν πέρυσι οι καταναλωτές ρεύματος, με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΡΑΑΕΥ στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσής της για την αγορά λιανικής.

Από αυτά τα χρήματα, 1,44 δισ. ευρώ αφορούν παλαιότερους πελάτες που έχουν αλλάξει εταιρεία, ενώ άλλα 974 εκατ. ευρώ αφορούν υφιστάμενους πελάτες.

Στις επιμέρους κατηγορίες κατανάλωσης, το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων παρατηρείται, όπως είναι φυσικό, στη Χαμηλή Τάση με 1,7 δισ. ευρώ. Ακόμη 178 εκατ. ευρώ υπάρχουν στους εμπορικούς καταναλωτές και 527 εκατ. ευρώ στις βιομηχανίες.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ΚΚΕ: Εδώ και τώρα πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα


«Με τις δηλώσεις του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός εμμέσως ομολόγησε ότι τα μέτρα για το ρεύμα, που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση μετά τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις, αποδείχθηκαν ανεπαρκέστατα στη μείωση του κόστους παραγωγής. Ταυτόχρονα, υποκρίθηκε ότι τώρα ανακάλυψε πως στην παραγωγή τροφίμων και αγροεφοδίων τις τιμές εκτινάσσουν μια χούφτα μονοπώλια!

Τα αιτήματα των αγροτών είναι γνωστά και δίκαια. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, να εξοφληθούν επιτέλους οι επιδοτήσεις χωρίς τις περικοπές της νέας ΚΑΠ. Έτσι μόνο μπορεί να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, να δοθούν ανάσες επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες και να μειωθούν οι τιμές στο ράφι για τα λαϊκά νοικοκυριά».

ΔΕΗ: Εμπόδιο για την έναρξη της υπηρεσίας απόκρισης ζήτησης οι 15 ημέρες που ζητά η ΡΑΑΕΥ


Υπερβολικό θεωρεί η ΔΕΗ το χρονικό διάστημα των 15 ημερών που προτείνει η ΡΑΑΕΥ για τα χαρτοφυλάκια απόκρισης ζήτησης ώστε να συμμετέχουν στην Αγορά Επόμενης Ημέρας και την Ενδοημερήσια Αγορά.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Αρχής σημαίνει ότι σε περίπτωση πρώτης εγγραφής ή τροποποίησης χαρτοφυλακίου, αυτό δεν θα συμμετέχει για διάστημα 15 ημερών στις αγορές του ΕΧΕ.

Η επιχείρηση εκτιμά ότι το μεγάλο αυτό διάστημα θα αποτελέσει εμπόδιο στην είσοδο των παικτών και την ανάπτυξη χαρτοφυλακίων κατανεμόμενου φορτίου και μάλιστα κατά την έναρξη της υπηρεσίας απόκρισης ζήτησης.

Επίσης, η ΔΕΗ θεωρεί ότι ο όποιος περιορισμός δεν θα πρέπει να ισχύσει οριζόντια, αλλά με προϋποθέσεις και κριτήρια βάσει των χαρακτηριστικών των χαρτοφυλακίων.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ: Ποιος ευφάνταστος μάνατζερ θέλησε «να πετύχει τους στόχους του», εισηγούμενος την κατάργηση αργιών για τους εργαζόμενους στην Εμπορία;


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η.
ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ μονομερώς, αποφάσισε να παραμείνουν ανοικτά καταστήματα της Εμπορίας την ημέρα της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Είχαν προηγηθεί οι αργίες της Μεγ. Παρασκευής και του Μεγ. Σαββάτου.
Δεν μας ενδιαφέρει ποιος ευφάνταστος μάνατζερ θέλησε «να πετύχει τους στόχους του», εισηγούμενος την κατάργηση αργιών για τους εργαζόμενους στην Εμπορία, ούτε πως εκτιμά η Διοίκηση τα αναμενόμενα «οφέλη» από μια τέτοια απόφαση.
Καθώς, οι έννοιες «κοινωνικό σύνολο», «κοινωνία», «λαός» υποκαθίστανται από τις λέξεις «αγορά», «καταναλωτής», «ανταγωνισμός», «κερδοφορία» και τα συνώνυμα ή τα παράγωγα
αυτών, ο εργαζόμενος φαίνεται να στερείται της κοινωνικής και ανθρώπινης υπόστασής του.
Πληθαίνουν οι προσπάθειες να περιοριστούν αργίες και σχόλες, όπου ο εργαζόμενος μπορεί να αναπληρώσει τον χαμένο, από την οικογένεια και τα παιδιά του, χρόνο. Ο χρόνος για να ξαναβρεί
τον ίδιο του τον εαυτό και τους δικούς του. Και αυτό ακόμα το πενθήμερο, βαίνει προς κατάργηση μέσα από τη συνολική απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του εργάσιμου
χρόνου. Ακόμα και η Κυριακάτικη αργία φαίνεται να μπαίνει, κατά καιρούς, στο στόχαστρο. Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, όχι όμως και οι αντεργατικοί νόμοι, που διαδέχονται ο ένας τον άλλο,
ισχυροποιώντας το εργοδοτικό οπλοστάσιο ενάντια στον κόσμο της εργασίας.
Οι εθισμένοι στη λογική του «του διαίρει και βασίλευε», θα πουν πως είμαστε υπερβολικοί! Πως η απόφαση αυτή αφορά «μόνο» τους λίγους, που έχουν την ατυχία να τραβούν κουπί στις γαλέρες
της υπάκουης, στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, Γ.Δ. Εμπορίας της ΔΕΗ ΑΕ! Κι αυτό όταν οι περισσότεροι των Εμπορικών Συλλόγων, κι αυτές ακόμα οι Τράπεζες και οι ΔΕΚΟ παραμένουν κλειστές.
Τα Σωματεία και η ΓΕΝΟΠ οφείλουν να αντιδράσουν, πολύ περισσότερο που η Διοίκηση της ΔΕΗ, τυχαίνει και Διοίκηση του Ομίλου. Η «κερκόπορτα» έχει ανοίξει και δυστυχώς φαντάζει
αφύλακτη….
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η.
ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

ΔΕΗ: Αθώος ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ για την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου το 2017


www.energymag.gr

Aθώοι κρίθηκαν οι 7 κατηγορούμενοι- στελέχη της ΔΕΗ για τη μεγάλη κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου στις 10 Ιουνίου 2017, από το Τριμελές Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.

Οι κατηγορούμενοι είχαν προσφύγει κατά της πρωτόδικης απόφασης το 2022, η οποία ήταν καταδικαστική και τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 μηνών με αναστολή.  Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.

Στο Ορυχείο Αμυνταίου είχε σημειωθεί μεγάλη κατολίσθηση το 2017, με τα στελέχη της ΔΕΗ να υποστηρίζουν πως αυτή προέκυψε από ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, το οποίο δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί ή να αποφευχθεί πολύ νωρίτερα.

Ομαλή η κατάσταση στο ελληνικό σύστημα ηλεκτρισμού το φετινό καλοκαίρι - Άνοδο της κατανάλωσης προκαλεί το περιβαλλοντικό πρόβλημα

 

ENTSO-E: Ομαλή η κατάσταση στο ελληνικό σύστημα ηλεκτρισμού το φετινό καλοκαίρι - Άνοδο της κατανάλωσης προκαλεί το περιβαλλοντικό πρόβλημα

Δεν αναμένει έκτακτες ανάγκες φέτος το καλοκαίρι στο ελληνικό σύστημα ηλεκτρισμού ο ευρωπαϊκός διαχειριστής ENTSO-E.

Σύμφωνα με την εποχιακή του έκθεση, διαπιστώνει ότι δεν έχουν προγραμματιστεί συντηρήσεις μονάδων για την ευαίσθητη περίοδο από 20 Ιουνίου ως 20 Αυγούστου. Παράλληλα, δύο νέες μονάδες αναμένεται να κάνουν την είσοδό τους με συνολική ισχύ 1.400 μεγαβάτ. Λογικά, πρόκειται για τη νέα μονάδα στην Κομοτηνή (Μότορ Όιλ-Τέρνα) και την Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ που θα ξεκινήσει επίσημα την εμπορική της λειτουργία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του προς τους πελάτες με την ψηφιοποίηση του Δικτύου του

 



78

Ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών και βελτιστοποίηση της ποιότητας υπηρεσιών και εξυπηρέτησης είναι τα σημαντικά οφέλη για τους πελάτες από την ψηφιοποίηση του δικτύου Μέσης Τάσης που ολοκλήρωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό καλύτερη εποπτεία του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, προσηλωμένος στο στόχο του πελατοκεντρικού χαρακτήρα λειτουργίας του και της ψηφιοποίησης όλων των λειτουργιών του, ενισχύει τις Τεχνικές του Υπηρεσίες με το GIS, ένα σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα για λεπτομερή καταγραφή και παρακολούθηση του Δικτύου, που πλέον γίνεται ψηφιακά σε οθόνες, σε αντίθεση με το παρελθόν που γινόταν μέσω χαρτών.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Αλεξανδρίδης CFO ΔΕΗ: Ο μετασχηματισμός της εταιρείας σε διεθνή παίκτη στην πράσινη ενέργεια

www.energymag.gr

Ο κ. Αλεξανδρίδης τόνισε ότι η ΔΕΗ μετασχηματίζεται από απλή εταιρεία ενέργειας που βασιζόταν στα ορυκτά καύσιμα, σε έναν διεθνή Όμιλο με ηγετική θέση στην ΝΑ Ευρώπη.

Aνοιξε αυλαία το συνέδριο «Mergers & Acquisitions Summit», το οποίο φιλοδοξεί να διερευνήσει το συναρπαστικό πεδίο του M&A, αναδεικνύοντας τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα, τα μυστικά των συγχωνεύσεων και των εξαγορών, καθώς και τι επιφυλάσσει το μέλλον για τα επιτυχημένα deals της αγοράς. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων της επιχειρηματικής σκηνής, κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας.

ΣΕΕΝΠ: Μετέωροι εκατοντάδες συνάδελφοι από το κλείσιμο λιγνικών μονάδων στη Μεγαλόπολη


Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου

Ο πρόεδρος  και Διευθύνων Σύμβουλος  της ΔΕΗ ΑΕ, Στάσσης, ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας της 4ης Λιγνιτικής Μονάδας της ΔΕΗ Μεγαλόπολης στις 31-12-2024 που μαζί με το κλείσιμο των ορυχείων λιγνίτη στη Μεγαλόπολη βάζουν ταφόπλακα στην ήδη ερημοποιημένη ευρύτερη περιοχή, καταδικάζοντάς τη σε περαιτέρω φτωχοποίηση, ανεργία και οικονομικό μαρασμό, αφήνοντας μετέωρους εκατοντάδες συναδέλφους μας.  

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα! Πρόκειται για προαναγγελθέν έγκλημα ! Εδώ και πάνω από μια δεκαετία το Σωματείο μας έχει αποκαλύψει στους συναδέλφους και στην τοπική κοινωνία τα εγκληματικά σχέδια των κυβερνήσεων για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων μαζί με τις αιτίες, τους ενόχους και τις τραγικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν για τους εργαζόμενους και την ευρύτερη περιοχή.

Διασύνδεση Κυκλάδων: Ένα κομβικό έργο


του Κωνσταντίνου Τσιρέκη 

Το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων έχει αποτελέσει ένα κομβικό και εξόχως σημαντικό έργο για το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) τόσο από τεχνική όσο και από οικονομική άποψη. Αποτελεί το πρώτο στο είδος του παγκοσμίως όσον αφορά τόσο στο πλήθος των διασυνδεδεμένων νησιών όσο και το πλήθος, το μήκος, το βάθος πόντισης, την απαιτούμενη ισχύ των καλωδίων διασύνδεσης, αλλά και τις εφαρμοζόμενες τεχνολογίες. 

Η προοπτική της διασύνδεσης των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων των νησιών με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, αποτέλεσε από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 πάγια στρατηγική επιλογή της ΔΕΗ, με στόχο τη μείωση ή και την ολοσχερή διακοπή της λειτουργίας των πετρελαϊκών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής (Ατμοηλεκτρικών Σταθμών – ΑΗΣ, Θερμοηλεκτρικών Σταθμών – ΘΗΣ, Αυτόνομων Σταθμών Παραγωγής – ΑΣΠ, Τοπικών Σταθμών Παραγωγής – ΤΣΠ) που τροφοδοτούν τα φορτία των νησιών.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Φωτοβολταϊκά στο χωράφι: Περιμένουν τον ΔΕΔΔΗΕ 5.339 αγρότες – Γιατί θεωρούν ότι επείγει η εγκατάστασή τους

 

Την παρέμβαση της ίδιας της υφυπουργού Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρας Σδούκου για να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι» μέχρι 50kw, στο οποίο έχουν υποβληθεί 5.339 αιτήσεις, ζητούν αγρότες

ΣΥΛΒΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ   - www.energymag.gr

Την παρέμβαση της ίδιας της υφυπουργού Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρας Σδούκου για να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι» μέχρι 50kw, στο οποίο έχουν υποβληθεί 5.339 αιτήσεις, ζητούν αγρότες και στελέχη εταιρειών που ανέλαβαν τη διεκπεραίωση των αιτήσεων.

Η πρόεδρος της εταιρείας με τις περισσότερες αιτήσεις στη Θεσσαλία, «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy», Φωτεινή Κούρου απέστειλε χθες επιστολή στην κ. Σδούκου επισημαίνοντας ότι βάσει του oδηγού του προγράμματος «ο ΔΕΔΔΗΕ εντός 15 ημερών μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων (15 Μάϊου), έπρεπε να κατατάξει τις αιτήσεις με την προβλεπόμενη προτεραιότητα, μέχρι της συμπλήρωσης του διαθέσιμου προϋπολογισμού του προγράμματος (Ομάδα Α προτεραιότητας – ΦΒ έως και 10,8kW και Ομάδα Β προτεραιότητας – ΦΒ άνω των 10,8kW)».

Αρχειοθήκη ιστολογίου