Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ: Μήπως βιάζονται όσοι υποστηρίζουν το «καν’ το όπως η ΔΕΗ»;

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η.
ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αναρωτιόμαστε όλοι: Τί να κάνουν όπως η ΔΕΗ;

Η ΔΕΗ ΑΕ υποτίθεται πως θα ήταν ο ρυθμιστής της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτός που θα φρέναρε την κερδοσκοπία στα τιμολόγια… Αυτό τουλάχιστο υποστήριζαν οι θιασώτες της απελευθέρωσης των αγορών και της ιδιωτικοποίησης!

Αντίθετα, η ΔΕΗ ΑΕ αποδείχθηκε εξίσου αρπαχτικό με τους υπόλοιπους φωστήρες της κερδοσκοπίας των ελεύθερων αγορών και του χρηματιστηρίου ενέργειας…

Ήρθε η σειρά της μισθοδοσίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ για να γίνει παντού ο κακός χαμός, καθώς οι πετυχημένοι μάνατζερ συνεχίζουν το πρότυπο έργο τους κυνηγώντας στόχους και μπόνους!

Μετά την κατάργηση των αργιών της Μ. Παρασκευής, του Μ. Σαββάτου, αλλά και του Αγίου Πνεύματος για τους εργαζόμενους στην Εμπορία, προκειμένου να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματά της! …Ήρθε η σειρά της μισθοδοσίας του προσωπικού:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, την Παρασκευή 28/6/2024 θα καταβληθεί, μαζί με την εκκαθάριση της Μισθοδοσίας Ιουνίου 2024, και το Επίδομα Αδείας 2024.

Παράλληλα θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι από τώρα και στο εξής ο υπολογισμός της μισθοδοσίας πραγματοποιείται μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος μισθοδοσίας του συνεργάτη - παρόχου PWC , ενώ  οι εξοφλητικές αποδείξεις θα είναι διαθέσιμες μέσω της νέας πλατφόρμας «H…….portal». Θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες για την ενεργοποίηση των usernames & passwords.

Οι συνάδελφοι του Κλάδου Μισθοδοσίας & Εισφορών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων είναι διαθέσιμοι για κάθε πληροφορία και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους στα τηλέφωνα : 210--- / 210--- / 210---

Με εκτίμηση,

ΟΓΔ Ανθρώπινου Δυναμικού & Οργάνωσης

Η μισθοδοσία της ΔΕΗ όμως, δεν είναι απλά ένα «πρότζεκτ»! Δεν παραδίδεται στην «αγορά», ούτε ακόμα και στα πρώτα ονόματα αυτής, χωρίς συνέπειες...

Ιδού λοιπόν τί έγινε την επόμενη μέρα:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω της μετάβασης στο νέο σύστημα μισθοδοσίας έχουν παρατηρηθεί διαφορές στη Μισθοδοσία Ιουνίου 2024 και το Επίδομα Αδείας 2024.

Το εξετάζουμε και θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων 

 

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Εμείς απλά σημειώνουμε: Ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι καταναλωτές είναι πόροι για ξεζούμισμα! Δεν παύουν να είναι άνθρωποι με οικογενειακές και λοιπές υποχρεώσεις, μόνο και μόνο επειδή οι αγορές και το πολιτικό μας σύστημα, τους αντιμετωπίζουν ως απλά αντικείμενα εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας!

Αυτό που άμεσα προέχει είναι η ταχύτατη διόρθωση του προβλήματος. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, και οι οικογένειές τους δεν θα έπρεπε να υφίστανται τις συνέπειες ανάλογων πειραματισμών!

Τέλος με ποια διαδικασία επιλογής έγινε η ανάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας στη συγκεκριμένη εταιρεία; ΑΝΟΙΚΤΗ, ΚΛΕΙΣΤΗ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ; Τηρήθηκαν οι διαδικασίες του Εγχειριδίου Προμηθειών για την αιτιολόγηση του τρόπου προμήθειας, ειδικά στην περίπτωση που δεν διενεργήθηκε ανοικτή διαδικασία; Τι ιδιαίτερη "τεχνογνωσία" έχει να προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία στα θέματα μισθοδοσίας; από το εύρος των υπηρεσιών, που παρέχει στη ΔΕΗ, μάλλον θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι είναι "ειδικοί στα πάντα".

Αιτιολογείται πλήρως η αναγκαιότητα του outsourcing, αντί π.χ. της πρόσληψης του απαραίτητου αριθμού ανθρώπων για τη λειτουργία της μισθοδοσίας, όπως χρόνια τώρα στη ΔΕΗ; και πώς;

Γραφείο Τύπου ΣΕΠ ΔΕΗ ΚΗΕ

 

Αρχειοθήκη ιστολογίου