Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Η Μεγαλόπολη και η ευρύτερη περιοχή έχει ένα ακόμη ιδιαίτερο λόγο να ψηφίσει μαζικά ΚΚΕ


 Του Γιαννόπουλου Ανδρέα 

(μέλος της Τ.Ε. Αρκαδίας και Γραμματέας της ΚΟΒ Μεγαλόπολης του ΚΚΕ)

 Εδώ και αρκετό καιρό η Μεγαλόπολη ζει στο «πετσί» της τα «καλά» της απολιγνιτοποίησης και της «δίκαιης» μετάβασης. Χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, ενεργειακή φτώχεια και εξάρτηση, ραγδαία μείωση οικονομικής δραστηριότητας, ερημοποίηση (μετανάστευση κυρίως νέων), κατάργηση της τηλεθέρμανσης κ.α. Η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ ολοκλήρωσε αυτό που ξεκίνησαν οι προηγούμενες, δηλαδή την απαξίωση του λιγνίτη  προς όφελος της δήθεν πράσινης μετάβασης της ΕΕ. Δημοτικές αρχές και Περιφέρεια επιστρατεύτηκαν για να πείσουν τους Μεγαλοπολίτες ότι όλα αυτά γίνονταν για το καλό τους. Είπαν μέχρι και χονδροειδή ψέματα για να εξωραΐσουν την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων (π.χ.  ότι η τηλεθέρμανση δεν μπορεί να συνδεθεί με την 4η ή 5η μονάδα, ότι η Μεγαλόπολη θα μετατραπεί σε «επενδυτικό παράδεισο». Είπαν και τι δεν είπαν)!!!

     Οπωσδήποτε αυτές οι εξελίξεις δεν ήταν μονόδρομος, ήταν επιλογή των επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας που βρήκαν νέα πεδία κερδοφορίας στις ΑΠΕ, που η «μαμά» ΕΕ φρόντισε να ικανοποιήσει  εξαπολύοντας το πολιτικό της προσωπικό σε κάθε χώρα, απαξιώνοντας την οικονομική δραστηριότητα και ερημώνοντας ολόκληρες περιοχές όπως αυτή της Μεγαλόπολης.

     Τώρα πλησιάζοντας προς τις εκλογές κάποιοι όψιμα θυμήθηκαν τη Μεγαλόπολη και τους Μεγαλόπολιτες και τις συνέπειες από την πολιτική που οι ίδιοι στήριξαν. Είναι υποκριτές όπως και ψεύτες διότι όλοι αυτοί συνωστίζονταν στα πρώτα καθίσματα των μεταλιγνικών φιεστών. Ήταν όλοι αυτοί που εγκαλούσαν το ΚΚΕ που επέμενε ότι ο λιγνίτης μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να δίνει ζωή στη Μεγαλόπολη ως εγχώριο ενεργειακό καύσιμο βάσης ,συμβάλλοντας στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.  

      Ο λαός της Μεγαλόπολης την καταστροφική πολιτική όλων αυτών την πλήρωσε και συνεχίζει να την πληρώνει. Έχει όμως μια μεγάλη ευκαιρία στις 9 του Ιούνη να τους επιστρέψει το λογαριασμό με ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ.

     Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ που δεν έχει δεσμεύσεις με επιχειρηματικούς ομίλους και λόμπι μπορεί να αποκαλύπτει τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις κυβέρνησης – ΕΕ. Για αυτό ακριβώς το λόγο η ψήφος δεν πρέπει να σκορπίσει στα κόμματα που αποτελούν στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.  ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά μαζί με την ΝΔ στήριξαν βασικές στρατηγικές της ΕΕ, όπως η «πράσινη» μετάβαση και η ΚΑΠ και αυτό όσο και αν θέλουν δεν μπορούν να το κρύψουν.  

    Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι όχι μόνο αποκαλύπτει τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις τους αλλά  μπαίνει μπροστά στην οργάνωση των αγώνων του λαού για να τις «φρενάρει», να αποσπαστούν  κατακτήσεις, ενισχύει την πάλη ενάντια   στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Στο μαύρο και αβέβαιο μέλλον που ετοιμάζουν το ΚΚΕ δεν θα κάνει πίσω.  Σταθερά  θα πορεύεται με πυξίδα την ικανοποίηση των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών. Για την Ελλάδα και  την Ευρώπη του Σοσιαλισμού. Πάμε λοιπόν μαζί στις 9 του Ιούνη. Ναι μπορούμε να τα καταφέρουμε…

        

Αρχειοθήκη ιστολογίου