Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Παραμένει σε εκκρεμότητα η συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ στη πλατφόρμα PICASSO

energypress.gr

Παραμένει σε εκκρεμότητα η συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ στη πλατφόρμα PICASSO – Τα προβλήματα και τα επόμενα βήματα

Εν αναμονή των αποφάσεων του ACER για τις αλλαγές που θα γίνουν στην πλατφόρμα PICASSO τελεί ο ΑΔΜΗΕ, διευκρινίζοντας την πρόθεσή του να συμμετάσχει, ωστόσο αφότου λυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. «Η τελική συμμετοχή στο PICASSO θα γίνει, ωστόσο δεν γνωρίζουμε πότε» αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του διαχειριστή.

Σημειώνεται ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει υλοποιήσει την τεχνική προετοιμασία που απαιτείται για την ένταξη του ελληνικού συστήματος στην πλατφόρμα με την επισήμανση των αλλαγών που αναμένεται να γίνουν.

Υπενθυμίζεται, όπως έχει γράψει το energypress (Δείτε εδώ και εδώ), ότι κατά  την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας υπήρξαν μια σειρά προβλήματα με το σημαντικότερο να εντοπίζεται στην διαμόρφωση των τιμών ηλεκτρισμού.

Σε αυτή την βάση, πολλές χώρες ανέβαλαν την συμμετοχή τους ενώ από τις 4 αρχικές που εντάχθηκαν κανονικά κατά την αρχική φάση, ο Ιταλός Διαχειριστής TERNA αποχώρησε κατόπιν εντολής της ρυθμιστικής Αρχής της Ιταλίας με την προοπτική επανένταξης αφότου επιλυθούν τα προβλήματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του energypress, το θέμα εξετάζεται από Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Συνεργασία των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER). Συγκεκριμένα, ο ACER αναμένεται να κάνει αποδεκτές ορισμένες αλλαγές που έχουν προτείνει οι Διαχειριστές και αφορούν τον αλγόριθμο της κεντρικής πλατφόρμας, πράγμα που, αν συμβεί, θα απαιτήσει μια σειρά αλλαγές τεχνικής φύσεως και στα επιμέρους εθνικά συστήματα προκειμένου να είναι συμβατά.

Από την πλευρά του ο ΑΔΜΗΕ, όπως προαναφέρθηκε, είναι τεχνικά προετοιμασμένος, ωστόσο διατηρεί στάση αναμονής ως προς το ζήτημα τόσο για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν όσο και για τις αντιδράσεις των γειτονικών χωρών.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην πλατφόρμα, δίχως την αντίστοιχη συμμετοχή των διαχειριστών από τις γειτονικές χώρες δεν έχει νόημα, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούν να γίνονται συναλλαγές, δεδομένου ότι η διασύνδεση της ελληνικής αγοράς με την ευρωπαϊκή αγορά πραγματοποιείται μέσω των διασυνδέσεων με τους γείτονές της.

Αρχειοθήκη ιστολογίου