Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ: "Σχεδιάζουν το μέλλον των εργαζομένων χωρίς τους εργαζόμενους"


                               ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

"Καλούμε τον Πρόεδρο και ΔΝΣ της ΔΕΗ να βάλει φρένο σε αλαζονικές και απαξιωτικές για τους εργαζόμενους, συμπεριφορές".

 Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

ως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, βιώνουμε μια περίοδο πρωτοφανούς απαξίωσης από τους "αρμόδιους"  των Διευθύνσεων Προσωπικού.

Μια απαξίωση που εκφράζεται σε κάθε ευκαιρία και κάθε επίπεδο.   Μια απαξίωση που αποτελεί συνειδητή  τακτική ή συνέπεια ΑΓΝΟΙΑΣ.

Συνειδητή τακτική που έχει ως στόχο την αποδυνάμωση των εργαζομένων και του Συνδικάτου ή/και άγνοια για διαδικασίες τυπικές και άτυπες που ισχύουν στην Επιχείρηση εδώ και δεκαετίες.

Γιατί πώς αλλιώς να δικαιολογήσει κάποιος την κωλυσιεργία εκ μέρους των "αρμοδίων", της κατάρτισης της ΕΣΣΕ ώστε αυτή να υπογραφεί στο "παρά πέντε";

Γιατί πώς αλλιώς να δικαιολογήσει κάποιος τη σύνταξη "Πολιτικής" για την ανάπτυξη του προσωπικού, για την Αξιολόγηση του προσωπικού και για την ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ του προσωπικού που προβλέπονται στην ΕΣΣΕ, χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή του Συνδικάτου;

Το κυρίαρχο όμως ερώτημα  που αποφεύγουν να απαντήσουν οι "αρμόδιοι" είναι σχετικά με την τύχη όσων εργαζομένων πληγούν από την απολιγνιτοποίηση.

Ακόμα σημαντικότερο είναι η μη πρωταρχική ιεράρχηση της προστασίας της υγείας των εργαζομένων. 

Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κάποιος το γεγονός ότι οι "αρμόδιοι" εξέδωσαν σχετικό μήνυμα την Τρίτη 11.06.2024 στις 17:43, ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι (εκτός βαρδιών) είχαν σχολάσει!!!

Ωστόσο, παρόμοιες καθυστερήσεις δεν εμφανίζονται, στη ΣΥΝΕΧΗ μεταβολή των Οργανογραμμάτων, στην παλιρροιακού κύματος κατάργηση θέσεων και απαξίωση στελεχών και στην κατάργηση της ειδικής άδειας μίας (1) ημέρας κάθε τρίμηνο στους απασχολούμενους στην εμπορική εξυπηρέτηση.

  Άραγε με ποια απόφαση καταργείται;;;

Ενδείξεις αλαζονείας εμφανίζονται και σε άλλα θέματα.  Με μυστικότητα στις αποφάσεις, μερικές φορές με μηνυματάκια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς καν απόφαση, με προσχηματικούς διαλόγους με το Συνδικάτο, σχεδιάζουν το μέλλον των εργαζομένων χωρίς τους εργαζόμενους.

     Κυρίες και Κύριοι "αρμόδιοι"

με την τακτική που ακολουθείτε και τις μεθοδεύσεις που εφαρμόζετε, δε θα κερδίσετε ούτε την εμπιστοσύνη, ούτε την εκτίμηση των εργαζομένων και αναμφίβολα απαξιώνετε την προσπάθεια της Επιχείρησης να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του περιβάλλοντος.

Ήδη, οι εργαζόμενοι σας έχουν γυρίσει την πλάτη σε διάφορες έρευνες που προσπαθείτε να διεξάγετε.

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να εργάζονται σε συνθήκες κατάλληλες για την υγεία και την ασφάλειά τους, να αμείβονται ώστε να ζουν οι οικογένειές τους αξιοπρεπώς, οι θέσεις εργασίας τους να είναι διασφαλισμένες, να αξιολογούνται αντικειμενικά, να προάγονται αξιοκρατικά και να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν και δεν αποτελεί κύριο προβληματισμό τους η δραπέτευση από τα escape rooms

Μόνο με ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους και το Συνδικάτο μέσα σ’ ένα πλαίσιο σεβασμού, θα οικοδομηθεί ένα καλύτερο μέλλον και για την Επιχείρηση και για τους εργαζόμενους.

 Καλούμε τους αρμόδιους να επαναπροσδιορίσουν την τακτική τους.

Καλούμε τον Πρόεδρο και ΔΝΣ της ΔΕΗ να βάλει φρένο σε αλαζονικές και απαξιωτικές για τους εργαζόμενους, συμπεριφορές. Τέλος, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και συσπείρωση στο Συνδικάτο, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου