Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Μητσοτάκης: Οι λιγνιτικές μονάδες εκποιούνται με απαράδεκτους όρους

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο της ΔΕΗ και την ενεργειακή πολιτική εν γένει άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής προ ολίγου.

H κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες, χρεώνει την κοινωνία και ζημιώνει τη χώρα, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης. "Οδηγεί νομοτελειακά τις τιμές ρεύματος σε αύξηση και την επιχείρηση σε χρεοκοπία. Οι λιγνιτικές μονάδες εκποιούνται με απαράδεκτους όρους, ενώ τα δάνεια θα μείνουν στο κομμάτι της ΔΕH που θα ελέγχει το Δημόσιο", τόνισε.


"Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε για τη ΔΕH το 2014 ότι η τότε κυβέρνηση την οδηγεί σε ξεπούλημα. Τότε ήσασταν λαϊκιστές και δημαγωγοί τώρα είστε αδίστακτοι και ανίκανοι", πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το μόνο που ξέρετε να κάνετε καλά είναι να μην λέτε την αλήθεια, αλλά βέβαια έχετε πάθει
ανοσία» δήλωσε ο
πρόεδρος της ΝΔ. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση όταν ήταν στην αντιπολίτευση μιλούσε για εθνικό έγκλημα και καλούσε τον λαό να εξεγερθεί, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απειλούσε με δημοψηφίσματα για τη ΔΕΗ. «Ήταν τότε που ο Πάνος Καμμένος ρωτούσε ρητορικά από το βήμα της Βουλής ποιος θα μείνει έξω από τη φυλακή όταν αποφανθεί η Δικαιοσύνη για αυτούς που αποφάσιζαν για τη ΔΕΗ» είπε ο κ. Καμμένος και χρέωσε στους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι δηλητηρίασαν με το λόγο τους τη χώρα περισσότερο από κάθε ρυπογόνο εργοστάσιο. 

"Δεν έχετε στρατηγικό σχέδιο. Οδηγήσατε την επιχείρηση σε απαξίωση καθώς η χρηματιστηριακή της αξία κατακρημνίστηκε, ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη εκτοξεύθηκαν. Επιδιώκετε τον ακρωτηριασμό της ΔΕH απλά για να κλείσει η αξιολόγηση", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η χώρα δεν χρειάζεται άλλες ιδιωτικοποιήσεις αλά ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.


"Είμαι πεπεισμένος ότι η χώρα μπορεί να παράγει φθηνή ενέργεια και να βρεθεί στην πρωτοπορία στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής", πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέτεινε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος. Τάχθηκε μεταξύ άλλων υπέρ της ανάπτυξης και εξάπλωσης του φυσικού αερίου της βελτίωσης ενεργειακής αποδοτικότητας και στα δημόσια κτίρια, της μείωσης του τέλους της ΕΡΤ, της ηλεκτροκίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αρχειοθήκη ιστολογίου