Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .


Με κατεπείγουσες διαδικασίες το κυβερνητικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τα δεκανίκια του, ψήφισε στις 25/4/2018 το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, που δεν είναι τίποτε άλλο από την συνέχεια των σχεδίων ιδιωτικοποίησης των προκατόχων της κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Το νομοσχέδιο συναντάει την καθολική αντίδραση και τις μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των τοπικών κοινωνιών, αλλά και ολόκληρης της εργατικής τάξης, αφού δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υλοποιεί τη συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ, ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της ΕΕ για παραπέρα "απελευθέρωση" και εμπορευματοποίηση της Ενέργειας, προκειμένου να βρουν εγγυημένα κερδοφόρα διέξοδο τα συσσωρευμένα
κεφάλαια των μονοπωλιακών ομίλων.
Την "απελευθέρωση" την έχουν ήδη πληρώσει πανάκριβα τα λαϊκά νοικοκυριά με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας να αυξάνεται κατά 157% από το 2000, ενώ το 30% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας.
Είναι σίγουρο ότι με τον νέο νόμο η κυβέρνηση θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τον λαό, ενώ για τους  εργαζόμενους του κλάδου επιφυλάσσει  νέο πετσόκομμα των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε ακόμα πιο μαύρες και <<ευέλικτες εργασιακές σχέσεις>> και σίγουρα θα υπάρξουν νέες απολύσεις.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας  ωφελεί μόνο τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους , τους <<επενδυτές>> και τους βιομήχανους.
Η μόνη διέξοδος είναι να αμφισβητήσουμε, να συγκρουστούμε και τελικά να ανατρέψουμε την πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επιβληθεί και στην χώρα μας εδώ και δεκαετίες από την Ε.Ε.
Να βάλουμε στην άκρη κυβερνήσεις, διοικήσεις, αστικά κόμματα, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που μας λένε ότι υπάρχει και <<καλή απελευθέρωση>> και δήθεν μέσα στην ζούγκλα της απελευθερωμένης αγοράς μπορούμε να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.     
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς  εργαζόμενους του ομίλου ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα που έδωσαν την μάχη στις πύλες των μονάδων, των ορυχείων, των εργοταξίων, των γραφείων και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί η απελευθέρωση δεν τελείωσε εδώ.

ΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

Αρχειοθήκη ιστολογίου