Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Σε υψηλό 52 εβδομάδων η μετοχή της ΔΕΗ – Εν αναμονή των αποτελεσμάτων έκλεισε και το νέο πακέτο τιτλοποίησης

 

Χρήστος Στεφάνου

Μια ανάσα από τα 10 ευρώ, στα 9,8 ευρώ έκλεισε την Παρασκευή η μετοχή της ΔΕΗ, αποτυπώνοντας τις θετικές προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί για την πορεία της επιχείρησης. Με την κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 2,27 δις. ευρώ, η τιμή της μετοχής έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τα χαμηλά έτους τον περασμένο Απρίλιο στα 2,4 ευρώ. Στα τρέχοντα επίπεδα της κεφαλαιοποίησης, η μετοχή της ΔΕΗ θέτει υποψηφιότητα για πιθανή είσοδο στον MSCI, με την αναδιάρθρωση των δεικτών να είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Μαΐου. 

Χθες εξάλλου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπεγράφησαν οι συμβάσεις για το νέο πρόγραμμα τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 90 ημερών, ποσού μέχρι 325 εκατ. ευρώ με την PIMCO.

Το πρόγραμμα αναμένεται να φέρει στα ταμεία της ΔΕΗ περί τα 200 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 325 εκατ. ευρώ ενισχύοντας τη ρευστότητα της επιχείρησης. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει ήδη αντλήσει τα πρώτα 150 εκατ. ευρώ από το πρώτο πακέτο τιτλοποίησης οφειλών διάρκειας 60 ημερών. Οι καταβολές από τις δύο τιτλοποιήσεις γίνονται τμηματικά ανάλογα με τη διαχείριση των οφειλετών. Σημειώνεται εξάλλου ότι η επιχείρηση προχώρησε πρόσφατα στην άντληση 775 εκατ. ευρώ από τις δύο ομολογιακές εκδόσεις, που σημαίνει ότι μαζί με τα έσοδα από την τιτλοποίηση, η ΔΕΗ αποκτά ρευστότητα άνω του 1 δις. ευρώ. 

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι την επόμενη εβδομάδα η ΔΕΗ ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 2020 με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να τοποθετούν την λειτουργική κερδοφορία EBITDA στα 900 εκατ. ευρώ. 

 

 https://energypress.gr/news/se-ypsilo-52-evdomadon-i-metohi-tis-dei-en-anamoni-ton-apotelesmaton-ekleise-kai-neo-paketo

Αρχειοθήκη ιστολογίου