Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: Τι άλλο θα χαρίσετε;


Οι άκρως νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές υιοθετήθηκαν και εκτελούνται από την χρυσοπληρωμένη διοίκηση του Ομίλου και μετατρέπει την ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ, σε μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

Η  αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατ. Ευρώ με την άρνηση του δικαιώματος της συμμετοχής του Ελληνικού δημοσίου προκαλεί την Ελληνική κοινωνία βλέποντας την ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος να καλπάζει να βρίσκεται πλέον στο έλεος των αδίστακτων κερδοσκόπων, χαρίζοντας τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Επιχείρησης σε όλους εκείνους που την προηγούμενη δεκαετία δημιούργησαν και υπηρέτησαν τις απάνθρωπες και αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων.


Η ΔΕΗ είναι μια εταιρία στρατηγικού χαρακτήρα και μοχλός οικονομικής ανάπτυξης η οποία υπονομεύθηκε σε τεράστιο βαθμό αρχικά με την μη διεκδίκηση δωρεάν ρύπων, την απαξίωση του λιγνίτη και το βίαιο κλείσιμο Εργοστασίων και Μονάδων κατά την αιφνίδια προσφιλή σας κυβερνητική τακτική.


Είχε προηγηθεί η κυβερνητική εισήγηση  για πώληση του ΑΔΜΗΕ ως μνημονική υποχρέωση και πρόσφατα είχαμε τις ανακοινώσεις για την επικείμενη μετοχοποίηση και πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, δυο μονοπωλιακού χαρακτήρα στρατηγικών και κερδοφόρων δομών, με αποτέλεσμα τα ντόπια και ξένα συμφέροντα να προσπαθούν να μεταβάλλουν τη ΔΕΗ σε ένα κερδοσκόπο κομπάρσο στο τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.


 Η ΔΕΗ έχει αποδείξει εδώ και επτά δεκαετίες ότι μπορεί  ταυτόχρονα με το κοινωνικό της έργο να ασκήσει και πετυχημένη επιχειρηματική  δραστηριότητα, να είναι κερδοφόρα προσφέροντας τα μέγιστα στην οικονομία της χώρας και επιπρόσθετα μπορεί να αντιμετωπίσει  - όποτε χρειαστεί -  αποτελεσματικά τις α
υξήσεις των τιμολογίων ρεύματος, αρκεί να μην καταδυναστεύεται από καταστροφικές κυβερνήσεις.

  
Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ  ΔΕΗ μαζί με όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του Ομίλου οφείλουν να δώσουν ένα πραγματικό και ανεξάντλητο αγώνα ώστε να ανατραπεί αυτό το πολιτικό έγκλημα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου