Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ με Αλέξη Τσίπρα: Ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές θα ελεγχθούν όλες οι ευθύνες του Δ.Σ.


Για εκχώρηση της ΔΕΗ και όχι πώληση, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, εκτάκτως σήμερα το πρωί. Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε πως αισθάνθηκε οργή από την αιφνιδιαστική απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης, λέγοντας πως επί δικής του κυβέρνησης με σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους δανειστές, η χώρα δεν παρέδωσε 4 πράγματα: Το 17% της ΔΕΗ, τα δίκτυα, της ΔΕΠΑ Υποδομών και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Μητσοτάκης τώρα τα δίνει όλα, χωρίς τρόικα στο κεφάλι του, μια επιλογή που εγκυμονεί κινδύνους και είναι χειρότερη από αυτή του Σαμαρά(σ.σ. εννοεί τη Μικρή ΔΕΗ), η οποία απέφερε και χρήματα στο κράτος.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την κοινή ωφέλεια και το δημόσιο συμφέρον «ξεπερνώντας μια κόκκινη γραμμή» και κάλεσε τους πολίτες σε «ενεργητική αντίσταση σε αυτές τις πολιτικές». Τέλος, έστειλε μήνυμα στο Δ.Σ. της ΔΕΗ για έλεγχο όλων των ευθυνών «και όχι μόνο των πολιτικών ευθυνών» καθώς όπως υποστήριξε το δημόσιο «ζημιώνεται με αυτή την απόφαση». 

Ζήσης Πιτσιάβας

Πηγή: e-ptolemeos.gr


Αρχειοθήκη ιστολογίου