Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ: Αναφορά στον Άρειο Πάγο από έξι δικηγόρους


Οι δικηγόροι, ζητούν την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις κατά νόμον ενέργειες της

Έξι δικηγόροι της Αθήνας υπέγραψαν  «αναφορά άδικης πράξης» και την υπέβαλλαν στον Άρειο Πάγο κάνοντας λόγο για υπόνοιες χειραγώγησης της μετοχής της ΔΕΗ η οποία σχετίζεται με την  αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Οι δικηγόροι επικαλούνται σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου από τα οποία όπως υποστηρίζουν

«συνάγεται ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Τα δημοσιεύματα που επισυνάπτουν στην αναφορά τους οι δικηγόροι κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

Οπως επεσήμανε σε δήλωσή του στο «ethnos.gr» εκ των μηνυτών και μέλος της Δημοκρατικής Κίνησης Δικηγόρων στον ΔΣΑ Γιώργος Κακουλάκης «Τόσο οι δικηγόροι και ακόμη περισσότερο οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν καθήκον και εντάσσεται στο λειτούργημα τους, να προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον και τα απορρέοντα από το Σύνταγμα δικαιώματα. Σήμερα, μαζί με τον υποψήφιο Πρόεδρο στις εκλογές του ΔΣΑ  Άγη Τάτση, ασκήσαμε το καθήκον μας αυτό, καταθέτοντας αναφορά του άρθρου 40 ΠΚ στον κ. Εισαγγελέα του ΑΠ, προκειμένου να διερευνηθούν οι αναφορές σε δημοσιεύματα περί χειραγώγησης της μετοχής της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης με ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό ρόλο στη χώρα μας».

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου