Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Ν. Φωτόπουλος: Οι αρχιερείς των Φαρισαίων έπιασαν δουλειά


«Καλημέρα σε όλους.

Σας διαβάζω το στρατηγικό σχέδιο της ΔΕΗ που παρουσιάστηκε στους αναλυτές από τον Πρόεδρο στην παρουσίαση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της Επιχείρησης για να το μελετήσετε και με την παράκληση να το διαβιβάσετε κι εσείς στους υφισταμένους σας. Να λάβουν γνώση όλοι.

Ενημερώθηκα από τον  ΓΔ/… ότι μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, η επιχείρηση προτίθεται να καταργήσει το πλαφόν και να επανέλθουν οι μισθοί στην προ-μνημονίων κατάσταση, με δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας. Αυτά προγραμματίζονται να γίνουν μέσα στον Νοέμβριο.»

Συναδέλφισσες, -φοι

Το παραπάνω κείμενο εστάλη χθες το πρωί από το e-mail γνωστού γαλάζιου Διευθυντή, πρώην συνδικαλιστή, σε όλους τους υφισταμένους του.

Από εκείνη την ώρα κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό σε όλη τη ΔΕΗ.

Εάν το κείμενο του γαλάζιου Διευθυντή περιελάμβανε μόνο την πρώτη πρόταση δεν θα είχα κανένα λόγο και αφορμή να πω και να γράψω τίποτα.

Το πρόβλημα όμως ξεκινά από τη σπουδή του κ. Διευθυντή να ενημερώσει τους υφισταμένους του και αυτοί όλο το προσωπικό τους ότι το ξεπούλημα της επιχείρησης που έχτισε ο ελληνικός λαός με το υστέρημά του, θα μας βγει σε καλό.

Ο κύριος Διευθυντής, έμμεσα πλην όμως σαφέστατα, μας λέει: μην είστε κορόιδα, μην πολύ αντιδράτε. Αφήστε την κυβέρνηση ανενόχλητη να ξεπουλήσει, εμείς θα τα οικονομήσουμε!! Το τι θα συμβεί σε βάρος των καταναλωτών, αυτό βέβαια δεν τον απασχολεί.

Ως εργαζόμενος επί 35 χρόνια σε αυτή την επιχείρηση, καταδικάζω με όλη τη δύναμη της φωνής μου, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου την παραπάνω ενέργεια του κ. Διευθυντή ως δόλια, ως μια βρώμικη και κατάπτυστη κίνηση που σκοπό και στόχο έχει την εξαγορά συνειδήσεων.

Ελπίζω και εύχομαι η ενέργειά του να μην είναι μέρος ενός γενικότερου κεντρικού σχεδιασμού, αλλά από προσωπική πρωτοβουλία.

Συναδέλφισσες, -φοι

Ο κ. Διευθυντής λειτουργώντας ως αβανταδόρος της κυβέρνησης, πατώντας πάνω στις ανάγκες που μπορεί να έχει ο καθένας μας, με τον πλέον χυδαίο τρόπο, επιχειρεί να εξαγοράσει την συνείδησή μας.

Με λίγα λόγια μας λέει, μην μιλάτε, μην αντιδράτε, μην αντισταθείτε στο ξεπούλημα που κάνουμε, εσείς θα βγείτε κερδισμένοι…

Συναδέλφισσες, -φοι

Ο εμπνευστής ή οι εμπνευστές αυτού του κειμένου απευθύνονται στα πιο ταπεινά ένστικτα του καθενός μας.

·      Μας ζητούν να προδώσουμε το ψωμί που τρώμε.

·     Μας ζητούν να προδώσουμε τον ελληνικό λαό, τους φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας.

·      Μας ζητούν να πουλήσουμε τους κόπους των παππούδων μας και των πατεράδων μας. Κόπους δεκαετιών για να χτιστεί αυτή η επιχείρηση.

·  Μας ζητούν να προδώσουμε τους αγώνες των συνταξιούχων συναδέλφων μας και όλων όσων αγωνίστηκαν να χτιστεί αυτός ο κολοσσός.

·      Μας ζητούν να πουλήσουμε και να προδώσουμε τους αγώνες μας, αγώνες δεκαετιών για να μείνει αυτή η επιχείρηση δημόσια.

 

Συναδέλφισσες, -φοι

Η επιχείρηση που δουλεύουμε χτίστηκε πριν από 71 χρόνια. Την έχτισε ο ελληνικός λαός για να τον υπηρετεί.

Η τότε πολιτική ηγεσία ίδρυσε αυτή την επιχείρηση «χάριν του δημόσιου συμφέροντος».

Συγκεκριμένα το άρθρο 1 του ιδρυτικού της νόμου αναφέρει:

«1. Ιδρύεται Οργανισμός υπό την επωνυμίαν «Δημόσια Επιχείρησις Ηλεκτρισμού», σκοπόν έχων την κατασκευήν και εκμετάλλευσιν υδροηλεκτρικών και θερμοηλεκτρικών εργοστασίων καθ’ απάσαν την χώραν, την εγκατάστασιν εθνικού δικτύου προς μεταφοράν της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και την διάθεσιν αυτής.

2. Ο Οργανισμός αυτός ούτος αποτελεί δημοσίαν επιχείρησιν ανήκουσαν εξ ολοκλήρου εις το Ελληνικόν Δημόσιον, λειτουργούσαν χάριν του δημοσίου συμφέροντος».

Η σημερινή πολιτική ηγεσία, 71 χρόνια μετά, με ψέματα, με δόλιο τρόπο, έρχεται να  διαγράψει μια διαδρομή, μια  ιστορία και μια φιλοσοφία 71 ετών με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο.

Προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα, μετατρέπει το «χάριν του δημοσίου συμφέροντος» σε «χάριν του ιδιωτικού συμφέροντος».

 

Συναδέλφισσες, -φοι

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παραδίδει το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά στα χέρια των ιδιωτών.

 

Συναδέλφισσες, -φοι

Στο έγκλημα που ετοιμάζονται να κάνουν και στα τριάκοντα αργύρια που μας προτείνουν για να γίνουμε συνένοχοι στο ξεπούλημα, μια απάντηση χωράει:

Κυρ Παντελήδες ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ

(αναφέρομαι στο γνωστό τραγούδι του Πάνου Τζαβέλλα)

ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΓΥΡΝΑΜΕ

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ

 

Σημείωση 1η. Για όσους τυχόν βλέπουν το τυρί, αγαπητοί συνάδελφοι, σας ζητώ να δείτε και τη φάκα. Αυτά τα δύο πάντα πάνε μαζί.

Σημείωση 2η. Κανείς μας να μην έχει αυταπάτες ότι πίσω από την κίνηση αυτή κρύβεται δόλιος σχεδιασμός κοινωνικού αυτοματισμού.

Συναδέλφισσες, -φοι

Για μια φορά ακόμα θέλουν να μας εκθέσουν στα μάτια της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας.

Ο φόβος τους μετά το στραπάτσο με τους εργαζόμενους της efood είναι μη τυχόν και φτιαχτεί κοινωνικό μέτωπο που θα επιβάλλει την ακύρωση του εγκλήματος που σχεδιάζουν.

Σημείωση 3η. Για να ακούσετε το τραγούδι «Έντιμε άνθρωπε κυρ Παντελή» πατήστε ΕΔΩ

Αρχειοθήκη ιστολογίου