Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Σπάρτακος: Οι κακοποιημένες γυναίκες χρειάζονται στήριξη και όχι αποκλεισμό

 

Οι κακοποιημένες γυναίκες χρειάζονται στήριξη και όχι αποκλεισμό

Σε μία οργανωμένη προσπάθεια να αναγνωριστεί το τεράστιο πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών και οι κυβερνήσεις να εφαρμόσουν περισσότερο δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την εξάλειψή της, η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα για την για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών,
Είναι σαφές ότι το φαινόμενο δεν είναι πρόσφατο αφού έχει σημείο εκκίνησης την ανισότητα μεταξύ γυναικών και αντρών, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της.


Η βία σε βάρος των γυναικών (όπως και κάθε μορφή βίας την οποία και καταδικάζουμε) δεν είναι ούτε ένα συμβάν μεμονωμένο ούτε ένα φαινόμενο που περιορίζεται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.
Είναι ένα ζήτημα με πολλαπλές προεκτάσεις και αντίκτυπο στην προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή, ικανό να καταστρέψει πολλές ανθρώπινες ζωές
Σε όλο τον κόσμο, χιλιάδες γυναίκες κακοποιούνται ψυχολογικά και σωματικά ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ, στο σπίτι, τη δουλειά τους, ακόμα και στην συνθήκη ενός πολέμου.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με κάθε δυνατό τρόπο στέκεται στο πλευρό των γυναικών, των κακοποιημένων γυναικών που χρειάζονται στήριξη και όχι αποκλεισμό.
Η ενίσχυση των μέτρων, οι έλεγχοι ώστε να εφαρμόζονται σωστά τα ήδη υπάρχοντα, η υποστήριξη των σχετικών δομών, είναι μερικά μόνον από τα απαραίτητα που πρέπει να γίνουν ώστε του χρόνου να έχουμε βελτιωμένα τα στοιχεία που σχετίζονται με την βία κατά των γυναικών.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που έχει στην «οικογένειά» πολλές συναδέλφισσες, εύχεται να μην βιώσουν ποτέ καμίας μορφής βία και προκειμένου αυτό να διασφαλιστεί, καλεί όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και καταγγελία οποιουδήποτε περιστατικού που πέσει στην αντίληψή τους.
Η βία κατά των γυναικών, δεν είναι υπόθεση των άλλων
Είναι υπόθεση όλων μας και αυτό επιβάλλει να έχουμε, άκρατη υπευθυνότητα.

Γραφείο Τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου