Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Σκυλακάκης: Το πράσινο τιμολόγιο μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνιστικές τιμές - Δεν είναι προς το συμφέρον του καταναλωτή η διαρκής αλλαγή προμηθευτή

 

Σκυλακάκης: Το πράσινο τιμολόγιο μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνιστικές τιμές - Όχι προς το συμφέρον του καταναλωτή η διαρκής αλλαγή προμηθευτή

energypress.gr

Να συγκρίνουν τις τιμές στα πράσινα τιμολόγια, ήταν η προτροπή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους καταναλωτές, αντί της διαρκούς αλλαγής προμηθευτή.

Ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας νωρίτερα στα Παραπολιτικά 90,1, παρουσίασε αναλυτικά, τα 3 διαφορετικά είδη τιμολογίων που θα τεθούν σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου. Όπως υπενθύμισε, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον πάροχο που επιθυμούν στο νέο καθεστώς, αλλά εφόσον δεν το πράξουν θα μεταπέσουν αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο.


Τα εν λόγω τιμολόγια, θα προσφέρουν έναν “ευθύ ανταγωνισμό τιμών” στην αγορά, καθώς θα ανακοινώνονται στην αρχή του μήνα και θα είναι άμεσα συγκρίσιμες για όλους τους παρόχους. Γι’ αυτό, σημείωσε ότι συμφέρει τον καταναλωτή, να εξετάσει πως διαμορφώνεται ο ανταγωνισμός σε αυτό το προϊόν και εφόσον ο προμηθευτής του είναι σχετικά φθηνός, να μείνει σε αυτόν.

Όπως σχολίασε ο κ. Σκυλακάκης, οι καταναλωτές “δεν αξίζει τον κόπο”, να αλλάζουν κάθε μήνα εταιρεία.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην πρόθεση κάποιων παρόχων να διαμορφώσουν ακριβά πράσινα τιμολόγια, προκειμένου να πουλήσουν τα υπόλοιπα προϊόντα τους, τόνισε πως αυτό δεν θα δουλέψει, ενώ θα είναι καλύτερα να επιδιώξουν σε όλα ανταγωνιστικές τιμές.

Τέλος, όσον αφορά τις επιδοτήσεις, σημείωσε ότι με το κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά και την επιδότηση στο ρεύμα για τη θέρμανση, που θα ισχύσει για το α’ τρίμηνο του 2024, η κυβέρνηση καλύπτει τις ανάγκες για πάνω από το 70% των νοικοκυριών.

Αρχειοθήκη ιστολογίου