Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

ΔΕΔΔΗΕ: Τέλη Νοεμβρίου η κατάθεση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών για τους έξυπνους μετρητές

energypress.gr

Τέλη Νοεμβρίου η κατάθεση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών για τους έξυπνους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ

Παράταση μερικών εβδομάδων έως τα τέλη Νοεμβρίου δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, στους υποψήφιους επενδυτές για την κατάθεση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών στα πλαίσια του διαγωνισμού των έξυπνων μετρητών του ΔΕΔΔΗΕ

Υπενθυμίζεται όπως έγραφε το energypress, ότι η σχετική διαδικασία ήταν να ολοκληρωθεί την δεύτερη βδομάδα του Νοεμβρίου και συγκεκριμένα είχε οριστεί ως ημέρα κατάθεσης η 14η Νοεμβρίου, ωστόσο, δόθηκε μερική παράταση έως τις 28 Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει ή να προκύπτει κάποιο πρόσθετο πρόβλημα στην όλη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η παράταση δόθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος από κάποιους εκ των επενδυτών που έχουν προκριθεί στη δεύτερη δεσμευτική φάση. 

Να προσθέσουμε ότι η υπογραφή με την ΕΤΕπ που πραγματοποιήθηκε χθες διευκολύνει τη διαδικασία καθώς κάνει ευκρινέστερο το τοπίο για τους επενδυτές. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού συμμετέχουν τέσσερα σχήματα με το συνολικό προϋπολογισμό να προσδιορίζεται στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.  

Σημειώνεται ότι το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συνολικά 7,3 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών για την εξυπηρέτηση όλων των καταναλωτών χαμηλής τάσης. Οι νέοι μετρητές, εκ των οποίων 5,3 εκατομμύρια θα είναι μονοφασικοί και οι υπόλοιποι θα είναι τριφασικοί, θα συνδεθούν με αναβαθμισμένο κέντρο τηλεμέτρησης μεγάλης χωρητικότητας.  

Η ολοκλήρωση της επένδυσης προγραμματίζεται για το 2030, όμως ήδη από τα τέλη του τρέχοντος έτους ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει τη δυνατότητα να τηλεμετρά περίπου το 40% της ενέργειας που καταναλώνεται, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 55% έως το τέλος του 2024.

Να προσθέσουμε ακόμη ότι από τον συνολικό προϋπολογισμό των 1,2 δις. ευρώ, τα 150 εκατομμύρια ευρώ θα καλυφθούν από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υποστηρίζοντας την πρώτη φάση της αντικατάστασης των παλαιών μετρητών.  

Οι «4» της δεύτερης φάσης

Τα τέσσερα σχήματα της δεύτερης φάσης είναι:

1. Η ισπανική θυγατρική της κορυφαίας αμερικανικής εταιρείας κατασκευής μετρητών Itron Spain SLU, από κοινού με την επίσης ισπανική ZIV Aplicaciones y Tecnologia SL (modems και παρεμφερής εξοπλισμός).

2. Η ρουμανική θυγατρική της επίσης αμερικανικής εταιρείας παραγωγής μετρητών Elster Rometrics SRL (μέλος του διεθνούς ομίλου Honeywell), μαζί με τις Intracom SA Telecom Solutions και Elster Gmbh.

3. Η γνωστή στον χώρο σλοβενική εταιρεία κατασκευής μετρητών Iskraemeco d.d., έχει κατέβει στο διαγωνισμό από κοινού με την γαλλική Oracle France SAS.

4. Και η ελληνική Protasis AE, είναι μια κοινοπραξία από κοινού με την γαλλική Sagemcom Energy & Telecom SAS, τον μεγαλύτερο προμηθευτή της γαλλικής Enedis.

Αρχειοθήκη ιστολογίου