Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Η εμμονή στην βίαιη απολιγνιτοποίηση μας φέρνει στην ώρα μηδέν


To λουκέτο που μπαίνει στις τέσσερις λιγνιτικές μονάδες του Αγίου Δημητρίου έως τα τέλη της χρονιάς και η εγκατάλειψη ενός σχεδίου που μιλούσε για διπλασιασμό της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής, είναι βασικά σημεία του αναθεωρημένου ΕΣΕΚ, που έχει σταλεί προς έγκριση στην Κομισιόν.

Πρόκειται για σημεία τα οποία αποδεικνύουν τη μεγάλη ταχύτητα που έχει αναπτυχθεί, ώστε να φθάσει η κυβέρνηση τον στόχο της απανθρακοποίησης, πριν την ώρα της.
Κι αν πριν από λίγο καιρό μιλούσαμε για «βίαιη» απολιγνιτοποίηση, σήμερα θα πρέπει να μιλάμε για μια κατάσταση που έχει ξεπεράσει κάθε όριο.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ η λειτουργία των εν λόγω τεσσάρων μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου έχει εξασφαλιστεί μέχρι τα τέλη 2025 (με Υπουργικές Αποφάσεις του 2021 και 2022), η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη ούτε καν τα προσχήματα να κρατήσει.
Η περιοχή μας:
• Που βιώνει καθημερινά τις αρνητικές επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης
• Που αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα ανεργίας
• Που γεράζει, καθώς χάνει τους νέους της ανθρώπους (οι οποίοι φεύγουν για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη)
• Που βιώνει την υπογεννητικότητα και την έλλειψη κινήτρων για την ανάπτυξη και την πρόοδο,
δικαιούται και αξίζει πολλά περισσότερα.
Το αναθεωρημένο ΕΣΕΚ λαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά ενός σχεδίου που επιδιώκει να δώσει τη χαριστική βολή και να αφανίσει την περιοχή. Αν αυτό είναι που θέλουνε, τότε το σχέδιό τους θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.
Την ώρα που ενώ άπαντες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η λειτουργία της Τηλεθέρμανσης εξαρτάται από τις μονάδες που κλείνουν, υπάρχει μια εμμονή και επιμονή στο ζήτημα αυτό, παρόλο που το τίμημα θα είναι πολύ σκληρό για το λαό της περιοχής.
ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ: Θεσμοί (Δήμοι και Περιφέρεια) φορείς, σύλλογοι, και τοπική κοινωνία ΤΩΡΑ να πάρουμε θέση μάχης.
Είναι η μόνη λύση και ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε την ταφόπλακα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου