Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Μανουσάκης: Η Ελλάδα θα γίνει εξαγωγέας πράσινης ενέργειας


«Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία τα επόμενα χρόνια να μετατραπεί σε χώρα εξαγωγής πράσινης ενέργειας». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, αναφερόμενος στον κρίσιμο ρόλο που θα διαδραματίσουν οι διασυνδέσεις για τη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, στο περιθώριο του 5ου Renewable & Storage Forum, υπογράμμισε:

«Ο ΑΔΜΗΕ θα διευκολύνει αυτή τη στρατηγική της χώρας, δημιουργώντας διεθνείς διασυνδέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η δυνατότητα, η επιπλέον «πράσινη» ενέργεια που παράγεται ως προς τη ζήτηση της Ελλάδας, να μπορεί να διοχετεύεται προς τις αγορές της κεντρικής Ευρώπης.

Επίσης ο ΑΔΜΗΕ θα διευκολύνει την ανάγκη της Ευρώπης να βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειας, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δρομολογώντας διασυνδέσεις με χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Δεδομένων των δυσκολιών που υπάρχουν, με την τροφοδοσία των υλικών και την έλλειψη εργατικών χεριών, το χρονοδιάγραμμα ακολουθείται πιστά και πιστεύω ότι με αρκετή προσπάθεια θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Αρχειοθήκη ιστολογίου