Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Τι ισχύει με τις αποδοχές στελεχών στη ΔΕΗ

www.powergame.gr

Όμως επειδή δεν είμαι και τόσο καλός δημοσιογράφος, όσο οι συνάδελφοι που εργάζονται κάτω από ομολογουμένως αντίξοες συνθήκες, υπό τον φόβο (πλέον) να τιμωρηθούν αν γράψουν ή πουν (Στο Κόκκινο) ελεύθερα την άποψή τους, ακόμη και στο facebook, με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής», σε σχέση με τη νέα πολιτική αποδοχών των μελών ΔΣ της ΔΕΗ, ρώτησα έναν συνάδελφο και έμαθα τα εξής. Πρώτον μου είπε ότι η πολιτική αφορά στα ανεξάρτητα, μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, οι αμοιβές των οποίων ευθυγραμμίζονται με εκείνες των μελών ΔΣ των τραπεζών, αλλά και του Υπερταμείου που ίδρυσε (και προφανώς δεν θέλει να το θυμάται) η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που θα τα καταργούσε όλα αυτά με έναν νόμο και ένα άρθρο.

Το δεύτερο που μου είπε ο ίδιος καλά ενημερωμένος επί του θέματος τύπος, είναι ότι η  εξυγίανση της ΔΕΗ αποδεικνύεται περίτρανα από ένα μόνο νούμερο: το 2019 η συμμετοχή του Δημοσίου, δηλαδή η περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων, άξιζε 150 εκατομμύρια ευρώ (51%), ενώ σήμερα η αντίστοιχη περιουσία του Δημοσίου (34%) αξίζει 1,38 δισ. ευρώ. Ψιλά γράμματα για όλους αυτούς που παλεύουν πλέον με τον εφιάλτη της λογοκρισίας.

! Η εξυγίανση της ΔΕΗ της έδωσε τη δυνατότητα να συνεισφέρει στην ενεργειακή κρίση με εκπτώσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ προς όφελος των πελατών της, δηλαδή της ελληνικής κοινωνίας.

Ενοχλεί το πράσινο τιμολόγιο

Με την ευκαιρία του χθεσινού δημοσιεύματος και γνωρίζοντας πόσο βαθιά βρίσκεται στο αριστερό DNA το πράσινο και οικολογικό, σκέφτηκα ότι η δυνατή ΔΕΗ καταφέρνει σήμερα και διαθέτει στην αγορά το πιο ανταγωνιστικό πράσινο τιμολόγιο και παράλληλα το πιο ανταγωνιστικό μπλε. Για να σας το κάνω πιο λιανά μιλάμε για σταθερό τιμολόγιο που δίνει σήμα και στους ανταγωνιστές της (που ενδεχομένως λέω εγώ που έχω την πονηριά μέσα μου, να μην θέλει να ενοχλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ) να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις προς όφελος όλων των καταναλωτών. Όλα αυτά θα ήταν αδύνατο να γίνουν με τη χρεοκοπημένη ΔΕΗ που άφησε το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην εθνική οικονομία και τους πολίτες.

Αρχειοθήκη ιστολογίου