Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Ενεργειακός επιθεωρητής εξηγεί τι πρέπει να προσέξουμε και ποιο τιμολόγιο συμφέρει

 


ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΑΝΤΗ
  - www.energymag.gr

Oποιος έχει έξυπνο μετρητή θα επιλέξει το πορτοκαλί. Όποιος μπορεί να μελετάει και να παρακολουθεί τις τιμές ενέργειας μάλλον θα επιλέξει το κίτρινο. Οι υπόλοιποι το πράσινο. Όποιος φοβάται ότι η τιμή ενέργειας θα ανέβει σημαντικά το επόμενο εξάμηνο θα επιλέξει το μπλε.

 μένοι στην ... μετάφραση των νέων τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος είναι οι καταναλωτές που αναζητούν την πιο συμφέρουσα λύση για το πορτοφόλι τους μετά το τέλος των επιδοτήσεων. Με τα νέα τιμολόγια να κάνουν πρεμιέρα από το νέο έτος, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επιλογή του νέου τιμολογίου . 

Ο μηχανολόγος - ενεργειακός επιθεωρητής Ευάγγελος Πάνος εξηγεί στο energymag.gr τις αλλαγές στα πολύχρωμα πλέον τιμολόγια, τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές αλλά κι αν το ρεύμα φέτος τον χειμώνα θα είναι ακριβότερα.



-Τι αλλάζει από 1/1/2024 στους λογαριασμούς ρεύματος; Τι σημαίνει το πράσινο, μπλε, κίτρινο και πορτοκαλί τιμολόγιο;
Τα πράσινα τιμολόγια είναι κυμαινόμενης χρέωσης, διαφορετικής ανά μήνα. Στο πράσινο τιμολόγιο θα μεταπέσουν από 01.01.2024 όσοι δεν επιλέξουν κάποιο από τα διαθέσιμα προγράμματα της αγοράς. Η ΡΑΕ θα δημοσιεύει τις 5 πρώτες ημέρες του μήνα, τον πίνακα με τα τιμολόγια του συνόλου των προμηθευτών, για την ευκολότερη σύγκριση μαζί τους. Τα μπλε τιμολόγια θα έχουν σταθερή χρέωση Θα υπάρχει μία συμφωνία μεταξύ καταναλωτή και παρόχου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με σταθερή τιμή, ανεξαρτήτως της τιμής που θα έχει στο Χρηματιστήριο Ενέργειας. Τα κίτρινα τιμολόγια θα έχουν μεικτή χρέωση. Είναι κυμαινόμενο τιμολόγιο, με κυμαινόμενη τιμή kWh ανά μήνα, η οποία διαμορφώνεται με βάση το πραγματικό κόστος χονδρικής κατά την περίοδο κατανάλωσης που αφορά ο κάθε λογαριασμός.  Πορτοκαλί τιμολόγια αποκλειστικά για τους καταναλωτές με έξυπνο μετρητή. Απαιτείται η εγκατάσταση έξυπνου μετρητή στην παροχή του. Είναι το πιο ασφαλές σύστημα, καθώς πληροφορείται τη χρέωση και γίνεται διακύμανσή της χρέωσης σε ημερήσια βάση, και πάλι ανάλογα με την πορεία που έχει το Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Περισσότερα στο www.energymag.gr


Αρχειοθήκη ιστολογίου