Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Χρειαζόμαστε κι άλλες ΔΕΗ!


Στη ζωή τις αλλαγές προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο τις κάνουν οι άνθρωποι. Κοιτά κανείς πού ήταν η ΔΕΗ και πού είναι! Από ένα χρεοκοπημένο μαγαζί που απειλούσε να τινάξει στον αέρα την ελληνική Οικονομία, η ΔΕΗ έχει μεταμορφωθεί σε μία «άλλη εταιρεία». Ο Γιώργος Στάσσης κερδίζει ένα προσωπικό στοίχημα, αλλά την ίδια ώρα δείχνει τον δρόμο και σε άλλους επίδοξους «παίκτες». Η ΔΕΗ είναι μία μεγάλη ιστορία επιτυχίας. Αλλά δεν φτάνει από μόνη της…

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο του άμεσου θανάτου που αντιμετώπιζε επί των ημερών των λαϊκών αγωνιστών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Είναι ότι ο κ. Στάσσης έχει θέσει ένα νέο πλαίσιο στρατηγικής ανάπτυξης με βάση τις τάσεις της αγοράς. Έχουμε μία μεγάλη ελληνική εταιρεία που μεγαλώνει διαρκώς, ακριβώς επειδή λαμβάνει υπόψη της όλα τα νέα δεδομένα και αποφασίζει να γίνει ανταγωνιστική. Θα πει κάποιος ότι αυτό είναι το φυσιολογικό, αυτό που πρέπει να συμβαίνει.

Κι όμως! Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα, ότι δεν συμβαίνει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι εταιρείες μεγαλώνουν ή συρρικνώνονται. Έχει να κάνει με το αν οι άνθρωποί τους αντιλαμβάνονται κάθε φορά σωστά τα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η ΔΕΗ επενδύει σήμερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επενδύει στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης. Η ΔΕΗ παρακολουθεί τις εξελίξεις στο κομμάτι της τεχνολογίας και προσπαθεί να γίνει ανταγωνιστική, όπως και πολλές ακόμη άλλες εταιρείες ηλεκτρισμού σε όλο τον κόσμο. Αυτονόητο; Ως έναν βαθμό ναι, αλλά στο τέλος δεν είναι. Επειδή τις αποφάσεις τις παίρνουν άνθρωποι και οι προηγούμενες διοικήσεις της ΔΕΗ δεν τις πήραν. Και τότε τα ίδια ίσχυαν…

Η ΔΕΗ είναι σήμερα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε πολλές ακόμη ΔΕΗ. Κι όμως! Είναι απαραίτητο ο κ. Στάσσης να βρει μιμητές. Πρέπει οι ελληνικές επιχειρήσεις να τολμήσουν. Το έχει ανάγκη η χώρα.

Μπορεί τα ξένα μέσα ενημέρωσης να γράφουν για το «ελληνικό θαύμα», αλλά όσοι ζούμε σε αυτή τη χώρα είμαστε υποχρεωμένοι να μένουμε έξω και πάνω από τις εικόνες του εντυπωσιασμού. Ναι, έχουν γίνει αρκετά τα τελευταία χρόνια, αλλά όχι και πολύ, για να μπορούμε να αισθανόμαστε σίγουροι ότι η ευημερία των αριθμών θα εξακολουθήσει και στο μέλλον. Χρειαζόμαστε περισσότερες εταιρείες σαν τη ΔΕΗ.

Ποιος θα το περίμενε πριν από 6 χρόνια ότι θα λέγαμε σήμερα κάτι τέτοιο. Ότι χρειαζόμαστε περισσότερες ΔΕΗ! Αυτό είναι πραγματικά απίστευτο.

Θανάσης Μαυρίδης

www.liberal.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου