Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας για το προγραμματισμένο τέλος λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων το 2026

 

Συνάντηση ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας για το προγραμματισμένο τέλος λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων το 2026

Την ανησυχία τους για μία σειρά σοβαρών ζητημάτων που εγείρει η απολιγνιτοποίηση και έχουν άμεση σχέση με τους εργαζόμενους και όχι μόνο, εξέθεσε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας το Προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Οι ενεργειακές εξελίξεις, η συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και το ήδη ανακοινωμένο τέλος λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων το 2026, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στο προσωπικό της επιχείρησης.

Ο κ. Αμανατίδης, συμμεριζόμενος την ανησυχία του συνδικάτου, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του προς στους εργαζόμενους, διαμηνύοντας ότι σε κάθε διαφαινόμενο «κίνδυνο» η απάντηση θα είναι δυναμική, έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην επηρεαστεί το εργασιακό καθεστώς.

Κατά τη συνάντηση δόθηκε η δυνατότητα μιας περισσότερο ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε τα επόμενα βήματα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο συντονισμένα.
Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και την ανησυχία να είναι πολύ μεγάλη, το συνδικάτο θα εντείνει την προσπάθεια και τις επαφές, έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος, που είναι πολύτιμος.

Αρχειοθήκη ιστολογίου