Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, αλλά τους έπιασε επ’ αυτοφώρω η ομάδα ΔΙΑΣ

 


Αλέξανδρος Γύγος - www.ieidiseis.gr

Χειροπέδες σε τρεις άνδρες ηλικίας 34 και 33 ετών που προσπαθούσαν να εξαπατούν ηλικιωμένους με τη γνωστή μέθοδο απάτης «ανοίξτε είμαστε από τη ΔΕΗ».

Συγκεκριμένα, οι δράστες προφασιζόμενοι ότι είχαν να εκτελέσουν εργασίες καθώς υπήρχε διαρροή ρεύματος, μπήκαν μέσα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κηφισιάς με σκοπό να το κλέψουν.

Ο ένας από τους δράστες απασχολούσε την ηλικιωμένη γυναίκα ενώ οι υπόλοιποι είχαν μπει στα δωμάτια του σπιτιού και αναζητούσαν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Τελικά, κατάφεραν να εντοπίσουν και να πάρουν τα κοσμήματα της ιδιοκτήτριας.

Ωστόσο, η ηλικιωμένη γυναίκα αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής και ενημέρωσε το 100 τη στιγμή που έφευγαν οι «τεχνικοί» από το σπίτι της. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Β/Α Αττικης έφτασαν άμεσα στο σημείο και εντόπισαν τους τρεις άνδρες να βγαίνουν από την πολυκατοικία.

Και οι τρεις συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, όπου ταυτοποιήθηκαν. Οι συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία, από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου