Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Νέα μπλέ τιμολόγια από τις εταιρείες μετά τις διευκρινίσεις από τη ΡΑΑΕΥ

energypress.gr

Νέα μπλέ τιμολόγια από τις εταιρείες μετά τις διευκρινίσεις από τη ΡΑΑΕΥ - Επιστολή Σκυλακάκη: Τα 6μηνα τιμολόγια ρεύματος μπορούν να είναι σταθερά, μπλέ και με ρήτρα αποχώρησης
 Με το "δάχτυλο στη σκανδάλη" βρίσκονται, συμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες από τις εταιρείες προμήθειας, έτσι ώστε να ανακοινώσουν νέα προϊόντα ρεύματος σταθερής τιμής μετά τη διευκρινιστική ανακοίνωση που αναμένεται να κάνει σήμερα η ΡΑΑΕΥ, τοποθετώντας τα τιμολόγια 6μηνης ή 8μηνης διάρκειας στα μπλέ σταθερά.

Θα προηγηθεί επιστολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρου Σκυλακάκη προς τη Ρυθμιστική Αρχή, στην οποία θα αποσαφηνίζει, σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, τη βούληση του «κανονιστικού νομοθέτη», δεδομένου ότι η σχετική Υπουργική Απόφαση θεωρήθηκε ότι άφηνε ασάφειες.

Μετά το πράσινο φως από τη ΡΑΑΕΥ αναμένονται προϊόντα 6μηνης, 8μηνης αλλά και 12μηνης διάρκειας που εκτιμάται ότι θα μεταφέρουν τον ανταγωνισμό σε αυτή τη νέα ομάδα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κάνουν την εμφάνιση τους σε τιμές άκρως ελκυστικές, ακόμα και στα 11 σεντς η κιλοβατώρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι μπορεί να δούμε τιμές χαμηλότερες από το "8μηνο" προϊόν της Φυσικό Αέριο (που άνοιξε το... χορό), ακόμη και για 12μηνης διάρκειας σταθερά, απόδειξη του πόσο φθηνά προθεσμιακά συμβόλαια μπορούν πλέον να βρουν στην αγορά οι πάροχοι.

Νωρίτερα το energypress έγραφε:

Ανακοίνωση με την οποία θα διευκρινίζει ότι τιμολόγια των προμηθευτών μικρότερης της 12μηνης διάρκειας (π.χ. 6μηνα ή 8μηνα) μπορούν να είναι σταθερά, με ρήτρα αποχώρησης και συνεπώς στη μπλέ κατηγορία, αναμένεται να εκδώσει τη Δευτέρα η ΡΑΕΕΥ, απελευθερώνοντας έτσι τις εταιρείες προμήθειας να βγάλουν στην αγορά τα σχετικά προϊόντα.

Η ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής θα είναι στην πραγματικότητα ερμηνευτική της Υπουργικής Απόφασης του ΥΠΕΝ η οποία θεσμοθέτησε τα προϊοντα διάρκειας μικρότερης του 12μηνου, ωστόσο θεωρήθηκε, τόσο από τη ΡΑΑΕΥ όσο και από τις εταιρείες προμήθειας ότι συνέχιζε να αφήνει ασάφειες και «γκρίζες ζώνες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει με σαφή τρόπο (πιθανόν με ανακοίνωση ή με επιστολή προς το Ρυθμιστή), αποσαφήνιση της βούλησης του «κανονιστικού νομοθέτη» που είναι φυσικά ο υπουργός, πάνω στην οποία θα στηριχθεί η ΡΑΑΕΥ για να διευκρινίσει, επίσης σαφώς, ότι τα ολιγόμηνα σταθερά συμβόλαια, θα μπορούν να είναι μπλε και να έχουν ρήτρα αποχώρησης.

Η αποσαφήνιση αυτή θεωρείται απαραίτητη για να προχωρήσουν οι εταιρείες προμήθειας, στην ανακοίνωση τέτοιων τιμολογίων, τα οποία, κάποιες τουλάχιστον από αυτές, έχουν ετοιμάσει και θα βγούν άμεσα στην αγορά, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό και σε αυτή την κατηγορία προϊόντων.

Ταυτόχρονα λύνεται, έστω εκ των υστέρων, το πρόβλημα με το 8μηνο σταθερό τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο, το οποίο, παρότι σταθερό και με ρήτρα αποχώρησης, δεν εντάχθηκε στα μπλέ τιμολόγια αλλά στα κίτρινα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου