Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Κατηγορώ από ΝΔ για ΔΕΗ: Πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε 2 χρόνια με το μισό τζίρο; Μονομαχία σήμερα στη Βουλή

Χρήστος Στεφάνου
Με φόντο την ανακοίνωση των εξαιρετικά αρνητικών αποτελεσμάτων εξαμήνου της ΔΕΗ και τη δημοσιοποίηση λειτουργικών ζημιών ύψους 148,5 εκατ. ευρώ, σήμερα το πρωί, το πρόβλημα της ΔΕΚΟ αναμένεται να μεταφερθεί στην αίθουσα της βουλής. 
Εκεί θα συζητηθεί επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν 39 βουλευτές της ΝΔ με θέμα “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποφασίζει συμφωνεί και εκτελεί τη χρεωκοπία της ΔΕΗ”.
Στην ερώτηση επισημαίνονται μεταξύ άλλων οι ζημιές που ανακοίνωσε η εταιρεία, η χρηματοοικονομική ασφυξία, αλλά και οι επιπτώσεις από το σχέδιο της κυβέρνησης για απώλεια μεριδίου που οδηγεί την εταιρεία να χάσει το 50% του τζίρου της χωρίς κανένα αντάλλαγμα.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επίκαιρη επερώτηση πρόκειται για εγκληματικό σχέδιο απαξίωσης και καταστροφής της ΔΕΗ.

Στην επερώτηση η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί να πληροφορηθεί ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διάσωση και ανάπτυξη της ΔΕΗ, ποιο είναι το σχέδιο πώλησης του 40% του λιγνιτικού δυναμικού και τι χρήματα εκτιμά ότι θα εισπράξει η εταιρεία και ποια θα είναι η αξία των επενδύσεων των ιδιωτών, πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε δύο χρόνια όταν θα μειωθεί ο τζίρος της εταιρείας στο μισό, πως θα εξυπηρετηθούν τα δάνεια και θα υλοποιηθεί το επενδυτικό πλάνο και πότε θα αποπληρώσει η ΔΕΗ τους προμηθευτές της πολλοί από τους οποίους έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενούς τους για μήνες. Τέλος η αντιπολίτευση ερωτά τι θα γίνει για να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα της ΔΕΗ. 

Η επίκαιρη επερώτηση υπογράφεται από τους βουλευτές Κ. Σκρέκα, Κ. Κατσαφάδο, Σ. Βούλτεψη, Ν. Παναγιωτόπουλ, Κ. Χατζηδάκη, Κ. Κοντογεωργό, Β. Οικονόμου, Α. Μπούρα, Ι. Αντωνιάδη, Χ. Μπουκώρο, Α. Γεωργιάδη, Α. Κατσανιώτη, Ι. Βρούτση, Ι. Φωτήλα, Ι. Κεφαλογιάννη, Μ. Κόνσολα. Σ. Κεδίκογλου, Α. Ασημακοπούλου, Ν . Κεραμέως,Χ. Κέλλα, Γ. Βλάχο, Λ.Αυγενάκη, Χ. Αθανασίου, Θ. Καράογλου, Γ. Κουμουτσάκο, Β. Γιόγιακα, Γ Βαγιωνά, Δ. Κυριαζίδη, Ο. Κεφαλογιάννη, Σ. Γιαννάκη, Μ. Αντωνίου, Γ. Καρασμάνη, Ι. Ανδριανό, Γ. Κασαπίδη, Α. Καββαδά, Γ. Γεωργαντά, Κ. Βλάση, Κ. Τζαβάρα, Κ. Τσιάρα.


https://energypress.gr/news/reuma

Αρχειοθήκη ιστολογίου