Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα Σ.Σ.Ε. για τους εργαζομένους στον Όμιλο ΔΕΗ

Νέα Σ.Σ.Ε. για τους εργαζομένους στον Όμιλο ΔΕΗ
Σε διαδικασία προετοιμασίας για τη διεκδίκησης νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εισέρχεται η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία – Μέλη της τα οποία άλλωστε και θα «τροφοδοτήσουν» το σχετικό διάλογο στα όργανα της Ομοσπονδίας.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνουν οι πρώτες επαφές και διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  προκειμένου κατ΄αρχήν να κατατεθούν οι προτάσεις των πρωτοβάθμιων Σωματείων και στη συνέχεια θα προχωρήσει η επεξεργασία και η περαιτέρω συζήτηση που θα διαμορφώσει το διεκδικητικό πλαίσιο.
Εκτός από το ζήτημα της προετοιμασίας ενόψει της νέας ΕΣΣΕ, κατά τη διάρκεια του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας , συζητήθηκε επίσης το
εξαιρετικά επείγον ζήτημα της υγειονομικής περίθαλψης των έμμεσα ασφαλισμένων των συνταξιούχων και εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ που εξαιτίας των νομοθετικών αλλαγών που έγιναν (ΕΦΚΑ) βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα» ως να είναι ανασφάλιστοι !!
Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενημέρωσε το Σώμα για τις πρωτοβουλίες που πήρε και τις παρεμβάσεις που θα κάνει επιπλέον προς τα συναρμόδια υπουργεία ώστε το ζήτημα αυτό – που ενώ θα έπρεπε να έχει λυθεί  αφέθηκε να διογκωθεί περισσότερο – να επιλυθεί άμεσα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου