Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ξαναμοιράζουν την τράπουλα οι «αεριάδες» που μπαίνουν στο ρεύμα

Θοδωρής Παναγούλης
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η αγορά τη δραστηριοποίηση στην προμήθεια ρεύματος των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σήμερα στην προμήθεια αερίου. Ο λόγος κυρίως για τις δύο ΕΠΑ (Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας και Αττικής), οι οποίες έχουν λάβει άδεια προμηθευτή ρεύματος και ετοιμάζουν τώρα τη διείσδυσή τους στο χώρο.
Το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες έχουν ήδη σημεία υποδοχής και μεγάλο πελατολόγιο οικιακών και επαγγελματικών καταναλωτών στις περιοχές δραστηριοποίησής τους, καθώς και η πρόθεσή τους να δημιουργήσουν «πακέτα» αερίου – ρεύματος, δημιουργεί νέα δεδομένα στο retail της ενέργειας.

Σύμφωνα με όσα λένε στο energypress παράγοντες του κλάδου, είναι η πρώτη φορά που κάποιοι παίχτες μπορούν να διαφοροποιήσουν αισθητά τα δεδομένα της αγοράς και να «ξαναμοιράσουν την τράπουλα».
Από την άλλη βέβαια, την αντίστροφη πορεία, το να μπούν δηλαδή στην εμπορία αερίου, επιχειρούν κάποιοι από τους βασικούς παίχτες του ρεύματος. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ωστόσο είναι ότι τα περιθώρια κέρδους στο αέριο είναι ακόμα μικρότερα από εκείνα που διαμορφώνονται στην αγορά ρεύματος.
Ως εκ τούτου, ο ανταγωνισμός προβλέπεται σκληρός, σε μια περίοδο μάλιστα που τα δεδομένα για τους προμηθευτές ρεύματος προδιαγράφονται σκοτεινά.

 https://energypress.gr/news/xanamoirazoyn-tin-trapoyla-oi-aeriades-poy-mpainoyn-sto-reyma

Αρχειοθήκη ιστολογίου