Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΗ: Αξιολογεί με εξωτερικό σύμβουλο νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους

Ένας διαγωνισμός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη από τη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Υλικού και Προμηθειών προκήρυξε διαγωνισμό (η προθεσμία κατάθεσης προσφορών έληξε χθες) με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τη βέλτιστη αξιοποίηση νεοπροσληφθέντος προσωπικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης. 
Ο σύμβουλος θα επιλεγεί μεταξύ όσων συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με κριτήριο την καλύτερη οικονομική προσφορά σε συνδυασμό με την εμπειρία και
την ποιότητα των υπηρεσιών που θα προσφέρει, με ανώτατο όριο τις 300 χιλιάδες ευρώ.
Ποιες ακριβώς θα είναι αυτές οι υπηρεσίες; 
Πρόσφατα η ΔΕΗ προχώρησε στην πρόσληψη περίπου 270 μισθωτών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Ο ανάδοχος αναλαμβάνει με προσωπικές συνεντεύξεις που θα πάρει από τους νεοπροσληφθέντες να αποτυπώσει την εικόνα των δυνατοτήτων (profil), τις ειδικές γνώσεις δεξιότητες, την εμπειρία, τις ικανότητες, τις φιλοδοξίες και τις διαθέσεις των νεπροσληφθέντων, με στόχο την αξιοποίησή τους από την εταιρεία.
Ειδικότερα η αξιολόγηση αφορά σε περίπου 130 μισθωτούς ΠΕ που εργάζονται στην Αττική και σε περίπου 140 μισθωτούς εκτός Αττικής.  Στους αξιολογούμενους περιλαμβάνονται διοικητικοί - οικονομικοί, μηχανικοί και υπάλληλοι θετικών σπουδών. 
Ο σύμβουλος καλείται να αναλύσει το επαγγελματικό προφίλ, την οργανωσιακή συμπεριφορά, να εντοπίσει τα ισχυρά σημεία της προσωπικότητας και της επαγγελματικής κατάρτισης, να αναλύσει δεξιότητες και δυνατότητες και να σκιαγραφήσει τη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία. 
Επίσης βάσει των συνεντεύξεων θα καταγραφούν οι  πιθανοί τομείς απασχόλησης στην Επιχείρηση με βάση το προφίλ του εργαζόμενου. 
Οι υπηρεσίες του συμβούλου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 2 μήνες αργότερα, δηλαδή τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. 
Σημειώνεται ότι οι συνεντεύξεις θα γίνουν από το σύμβουλο στα γραφεία της αρμόδιας διεύθυνσης ΔΑΝΠΟ της ΔΕΗ από τουλάχιστον 3 ή 4 στελέχη του αναδόχου ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύνταξη συνοδευτικών επιστολών κλπ στην έδρα του αναδόχου.
Βάσει όλων των στοιχείων (αποτελέσματα συνέντευξης, αξιολόγηση βιογραφικού κλπ) ο ανάδοχος θα παραδώσει ένα φάκελο για κάθε εργαζόμενο στον οποίο θα υπάρχει έκθεση αποτύπωσης ολοκληρωμένου profil με πρόταση βέλτιστης αξιοποίησης για κάθε εργαζόμενο. 
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι όλες οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα ενώ για τη μετακίνηση των εργαζομένων από την επαρχία θα μεριμνήσει η εταιρεία.

(του Χάρη Φλουδόπουλου, capital.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου