Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Κώστας Βλάσης: "Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφασίζει, συμφωνεί και εκτελεί τη χρεωκοπία της ΔΕΗ"

Τοποθέτηση του Βουλευτή Αρκαδίας ΝΔ Κώστα Βλάση στην επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ με θέμα: "Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφασίζει, συμφωνεί και εκτελεί τη χρεωκοπία της ΔΕΗ." 
Στη Βουλή είχα την ευκαιρία να αναδείξω το θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού Τριποτάμου και της εκτροπής του Αλφειού, υποθέσεις που αν δεν διευθετηθούν είναι ορατός ο κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης την Άνοιξη του '18.
Αφορμή αποτέλεσε η επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ με θέμα: “Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφασίζει, συμφωνεί και εκτελεί τη χρεωκοπία της ΔΕΗ”. Για άλλη μια φορά ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκης, δεν απάντησε ουσιαστικά τίποτα. Αναλυτικά:

- Η έλλειψη ικανότητας και εμπειρίας σε συνδυασμό με τις ιδεοληπτικές τακτικές και τις κομματικές αγκυλώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει τη
ΔΕΗ και τον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας σ' ένα πραγματικό αδιέξοδο.
- Στη διαπίστωση ότι απειλείται πλέον η βιωσιμότητα της επιχείρησης απαντούν μονίμως επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως κάνουν για όλα τα κακώς κείμενα του ελληνικού δημόσιου βίου. Ξεχνούν ότι κυβερνούν ήδη 3 χρόνια.
- Δηλώνουν πως θα διασφαλίσουν το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ αλλά ταυτόχρονα έχουν συμφωνήσει να πωληθούν σε ποσοστό 40% παραγωγικές λιγνιτικές μονάδες και να μειωθεί το μερίδιο της αγοράς που κατέχει η εταιρεία, από το 87% στο 50% χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
- Μιλούν για σχέδιο διάσωσης της εταιρείας αλλά οι επιλογές τους αντιστοιχούν σε προαναγγελία χρεωκοπίας. Ας μας απαντήσουν ξεκάθαρα:
1. πώς θα εξυπηρετηθούν τα δάνεια της εταιρείας;
2. πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τους μετά τη μείωση του κύκλου εργασιών;
3. πώς θα αποπληρωθούν οι προμηθευτές της εταιρείας, όταν σε δυο χρόνια ο τζίρος της θα έχει μειωθεί στο μισό;
4. πώς θα βελτιωθεί η εισπραξιμότητα της ΔΕΗ όταν η οικονομική κατάσταση των πολιτών αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει;

Αρχειοθήκη ιστολογίου