Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Απαράδεκτο και αχαρακτήριστο το πόρισμα της ΔΕΗ για την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου

Με την εξής ανακοίνωση σχολίασε ο βουλευτής Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης, το πόρισμα της ΔΕΗ για την κατολίσθιση στο ορυχείο Αμύνταιου:
"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το πόρισμα της επιτροπής που ορίστηκε από τη ΔΕΗ σχετικά με την κατολίσθηση και την καταστροφή που επήλθε στο ορυχείο του Αμυνταίου. Ασαφές, γενικόλογο, ηθελημένα παραπλανητικό.
Δεν μπορεί μέλη της επιτροπής που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη διαδικασία εξόρυξης και παραγωγής λιγνίτη από τη ΔΕΗ να εξάγουν πορίσματα αντικειμενικά, σαφή και εν τέλει σωστά. Ο διορισμός της επιτροπής, ο καθυστερημένος χρόνος έκδοσης του πορίσματος καθώς και το
περιεχόμενό του κρίνονται απαράδεκτα.
Όλοι γνώριζαν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας ότι το πόρισμα καθυστερούσε επί βδομάδες να βγει, διότι δεν συμφωνούσαν όλα τα μέλη της επιτροπής στη μεθόδευση του συγκεκριμένου περιεχομένου. Αυτό ισχύει σε μικρότερο βαθμό και για τις άλλες επιτροπές (π.χ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας) που «ελέγχονται » από την πολιτική εξουσία, οδηγώντας σε πορίσματα κοντά στις επιθυμίες της πολιτικής ηγεσίας. Επιεικώς πρόκειται για πόρισμα απαράδεκτο και αχαρακτήριστο".

Αρχειοθήκη ιστολογίου