Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Περιοδεία του ΚΚΕ στο Ορυχείο Αμυνταίου

Στιγμιότυπο από την περιοδεία
Σε χώρους εργασίας της ΔΕΗ βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάκη Βαρδαλή, βουλευτή του Κόμματος.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας ο Σ. Βαρδαλής εξέφρασε στους εργαζόμενους του Ορυχείου Αμυνταίου, το ενδιαφέρον του Κόμματος για την κατάσταση που προέκυψε μετά την κατολίσθηση στο Ορυχείο με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και για τους κατοίκους της περιοχής και ειδικά αυτούς των Αναργύρων. Το ενδιαφέρον αυτό εκφράστηκε από την πρώτη μέρα με επίσκεψη κλιμακίου του Κόμματος στους Αναργύρους και με κοινοβουλευτικές
παρεμβάσεις. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους επεσήμαναν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις μετά την κατολίσθηση με το ενδεχόμενο κλεισίματος του Ορυχείου καθώς και για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στις εργολαβίες.
Παράλληλα, στην επίσκεψή του στον ΑΗΣ Μελίτης, συνομίλησε με τους εργαζόμενους έχοντας ως βασικό θέμα την επικείμενη πώληση μονάδων ορυχείων και ΑΗΣ. Εκεί, ο Σ. Βαρδαλής τόνισε τη σταθερή πάλη του ΚΚΕ τόσο μέσα στη Βουλή αλλά και στους αγώνες ενάντια στην απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ενέργειας αλλά και τη μόνη διέξοδο υπέρ των εργαζομένων και του λαού που είναι η πρόταση του ΚΚΕ για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας ενταγμένο στον Πανεθνικό Κεντρικό Σχεδιασμό που θα υπηρετεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

 http://www.902.gr/eidisi/politiki/138626/periodeia-toy-kke-se-dei-kai-nosokomeio

Αρχειοθήκη ιστολογίου