Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Σύσκεψη και απόφαση στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης για τη δρομολογούμενη πώληση των μονάδων της ΔΕΗ

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης συγκεντρώθηκαν  τα μέλη της Συντονιστικής Αγωνιστικής Επιτροπής και συζήτησαν για το θέμα της ενδεχόμενης πώλησης μονάδων της ΔΕΗ .
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση που πάρθηκε είναι:
Απόφαση
Η Συντονιστική Αγωνιστική Επιτροπή που συγκλήθηκε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ώρα 14:00 μ.μ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης:
–διακηρύσσει ότι παραμένει δίχως διαφοροποιήσεις προσανατολισμένη στο πνεύμα, στην επιχειρηματολογία και στην βούληση της ομόφωνης απόφασης 84/2017 Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, η οποία εξέφρασε την πάγια και διαχρονική θέση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, τόνισε ότι θα
υπερασπιστεί τα κεκτημένα των δημοτών ενεργειακών δήμων στην ανάπτυξη και την τηλεθέρμανση με την παροχή φθηνής θερμικής ενέργειας και δήλωσε την αλληλεγγύη Δημοτικής Αρχής και τοπικής κοινωνίας στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε, όπως και στις κατευθύνσεις του συλλαλητηρίου – διαμαρτυρίας του Μαΐου 2017.
– αποφασίζει, στο επόμενο διάστημα τις θέσεις της Επιτροπής να γνωστοποιήσει ο Δήμαρχος στον Περιφερειάρχη, στους βουλευτές Ν. Αρκαδίας – Μεσσηνίας και να ξανααιτηθεί την σαφή τοποθέτηση όλων επί του ζητήματος, και στους Δημάρχους των λοιπών ενεργειακών Δήμων  και των όμορων Δήμων.
– ορίζει γενικό συλλαλητήριο (εργαζομένων, τοπικών αρχών, κοινωνικών φορέων και συλλόγων) στα τέλη Οκτωβρίου, σε ημερομηνία που καθοριστεί ακριβώς στο επόμενο διάστημα. Έως το συλλαλητήριο θα συνταχθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συναντήσεων, ενημερώσεων ή πρωτοβουλιών από τα μέλη της Επιτροπής και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Η παρούσα απόφαση θα κοινοποιηθεί στα ίδια πρόσωπα και φορείς ως και το ψήφισμα της 84/2017 Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης
Στην Συντονιστική Αγωνιστική Επιτροπή στην περιοχή της Μεγαλόπολης σύμφωνα με την 84/2017 Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης συμμετέχουν:
1.Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος,
2.O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης,
3.Οι επικεφαλής ή εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου,
4.Εκπρόσωπος από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,
5.Εκπρόσωπος από την ΕΤΕ ΔΕΗ,
6.Oι Πρόεδροι των Τοπικών Σωματείων Εργαζομένων στην εταιρεία
7.Οι Πρόεδροι Τοπικών Φορέων στο Δήμο Μεγαλόπολης.


 https://energypress.gr/news/syskepsi-kai-apofasi-sto-dimarheio-megalopolis-gia-ti-dromologoymeni-polisi-ton-monadon-tis-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου